Пламен Нунев замести Цветанов като председател на Комисията по вътрешна сигурност

Ася Филипова 03 април 2019 в 09:50 2334 0

Депутатът на ГЕРБ Пламен Нунев оглави парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред на мястото на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Законопроектът за промени в ръководството на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред бе внесено от председателя на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и бе прието от депутатите днес.

Това се наложи след като Цветан Цветанов подаде оставка като народен представител и по този начин се оттегли и от поста си на председател на ПГ на ГЕРБ, както и председател на вътрешната комисия. Оставката на Цветанов е следствие на скандала с апартаментите, придобити от кадри на ГЕРБ на цени под пазарните.

Досега Нунев бе член на вътрешната комисия и заместник-председател на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения.

Нунев е експерт по сигурност и член на Изпълнителната комисия на партията. Избран е от ГЕРБ в 19-и многомандатен избирателен район - Русе и е областен координатор на ПП ГЕРБ - Русе. Народен представител от 41-то, 42-ро и 44-то Народно събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови