Плевнелиев: Ако България не ратифицира Истанбулската конвенция, ще се приравни с Йемен

OFFNews 30 януари 2018 в 15:56 13956 19

Според президента Росен Плевнелиев (2012-2017), ако България не ратифицира Истанбулската конвенция, страната ни се приравнява със страни като Йемен и Саудитска Арабия, които не гарантират основни човешки права и свободи.

Плевнелиев изрази своята подкрепа за ратификацирането на Истанбулската конвенция по време на 12-ата среща на бизнеса с правителството.

Росен Плевнелиев разкритикува президента Румен Радев, че не е изразил ясната си позиция по повод Конвенцията:

"За мен големият отсъстващ от този дебат беше българският президент и за мен това е символ на двоен стандарт, който не за първи път се случва пред очите ни", каза Плевнелеив.

По думите му няма как да се ходи в Европа и да се твърди, че сме европейци и да защитаваме човешките права и свободи, а същевременно българският президент да няма позиция. Той добави, че вицепрезидентът Илияна Йотова е изразила такава. Плевнелиев отправи апел всички български институции да определят позицията си по този въпрос.

Според президента с ратификацията на този документ ще се даде шанс да се утвърдят демократичните устои на българската държавност.

"Истанбулската конвенция е наистина за това ние да бъдем достойни и отговорни европейци", каза още Росен Плевнелиев

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9116

19

Йордан Бояджиев

04.02 2018 в 09:21

джендърмерията в бясна атака срещу БЪЛГАРЩИНАТА!

12000

18

Georgi Vulchev

31.01 2018 в 11:44

"Истанбулската конвенция е наистина за това ние да бъдем достойни и отговорни европейци", каза още Росен Плевнелиев.

Плевнелиев не спря да бълва клишета.
Ми ние, българите от 1300 години сме си в Европа. Който сега смята че трябва да "стане" европеец, значи има мнооого сериозен проблем.

6000

17

Adriaa

31.01 2018 в 07:35

За това предлагам да ратифицираме конвенцията при едно условие - първо да я ратифицира Светия престол!

6000

16

Adriaa

31.01 2018 в 07:25

Определено не съм съгласна с това: "Parties shall take, where appropriate, the necessary steps to include teaching material on issues such as equality between women and men, non-stereotyped gender roles, etc" В училище на децата да им обясняват за не-стереотипните "полови" роли?! WTF на чист български?! Май свободата се преобърна в свободия! Терминът gender не е равен на sex! Gender е род, sex е пол, но в днешно време gender се използва точно в този смисъл, в който го разбират тези, които са против приемането на конвенцията. И стига с тези глупости, че ще се наредим до Йемен. Отворете сайта на Съвета на Европа и вижте, че освен България, още Хърватия, Чехия, Гърция, Унгария, Ирландия, Латвия, Литва, Люксембург, Словакия и Великобритания не са я ратифицирали! И това са само държавите от ЕС, има и други!

6000

15

Adriaa

31.01 2018 в 07:18

Покрай тази разправия за конвенцията взех, че я прочетох. Освен нея, прочетох и обяснителните бележки към нея. Много интересно четиво! Първо, за мен конвенцията е писана за страни от арабския свят + Турция, където до ден днешен се отнасят повече от отвратително към жените. В никакъв случай не съм "за" насилието над жените и домашното насилие, но в никакъв случай не съм и за това нещо, наречено на български "социален пол". Моля някой от тези, които толкова защитават тази конвенция да обясни това изречение в пояснителния доклад към нея (т.е. какво са имали предвид тези, които са я писали, като са я писали)
Certain groups of individuals may also
experience discrimination on the basis of their gender identity, which in simple terms means
that the gender they identify with is not in conformity with the sex assigned to them at birth.
Ето с това не съм съгласна! Не съм съгласна още и с термина , използван в чл. 14 от Конвенцията "non-stereotyped gender roles"!!!

20699

14

Новак

31.01 2018 в 06:17

Ратифицирането на тази злощастна конвенция щеше да си мине като една формална процедура ако не беше настояването на ЕК и матросовския плам на такива като този измекяр да се приеме на всяка цена. Това породи съмненията и дпомените от едно време когато от някъде пак така “настояваха” какво да правим и какво не. Още повече, че този и тогава пак беше от комсомолците, които ни свеждаха линията на Партията. Явно е свикнал да е подлога без значение на кого.
Е, покрай шумотевицата за меките китки и техните права ще се позабрави за разрушаването на Пирин, ще ни набият в главите, че корупцията в България е вестникарска измислица , ще забравим за списъка с политици облажили от КТБ, тихом мълком ще пооткраднат още нещо. А такива като тоя безгръбначен ще поддържат огъня около измислени проблеми . Но важното е зрелища да има .

8000

12

Лицата с психични отклонения и жените са използвани още от древността за въвеждане в обществото на идеи, полезни за определени среди.
При психичните разстройства се наблюдава трудно ориентиране в процесите и околната среда, проблеми с анализа и изводите при мисловните процеси.
При жените е на лице известна склонност към възприемане о подражаване на модните тенденции.
С помощта на пропагандната машина чрез тези социални групи се прокарват вредни за обществото нагласи, прикрити с благи приказки.

16193

10

SC

30.01 2018 в 19:43

@Диана
Смисълът на конвенцията е налагане на феминизъм. Но не на разумния (т.е. да бъдем добри с жените и да не оспорваме равноправието им), а на войнстващия, който цели да постави мъжете в подчинение и да решава всяка спорна ситуация в полза на жената. В целият текст, изразът „равнопоставеност между мъже и жени“, винаги е придружен с леки доуточнения от типа на „особено на жените“, предимно на жените“ и „с овластяване на жените“. Получава се като във „Фермата“ на Оруел - „Всички животни са равни, но някои животни са по-равни от другите“. Освен това е дадена възможност за много широко интерпретиране на думата „тормоз“. Една забележка или порицание също може да се счете за такъв, ако жертвата или (забележи!) някой страничен наблюдател реши така.
Да, при мюсюлманските общества това би могло да помогне. Но нещата, които те вършат и сега са забранени. Резултат?