Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Плевнелиев: Историческият мандат на Меркел предстои, без съмнение тя ще бъде преизбрана

OFFNews 24 септември 2017 в 11:20 7880 4

„Историческият мандат за Ангела Меркел тепърва предстои. Няма съмнение, че тя ще бъде преизбрана. По-важното е не дали, а с кого ще трябва да управлява. Има три варианта и всеки един от тях е важен и за бъдещето на ЕС и България”, коментира в студиото на Нова тв президентът Росен Плевнелиев (22 януари 2012 – 22 януари 2017), който е живял осем години в Германия.

"За съжаление и Германия има своите крайни националисти, които са на път да влязат в парламента. Надявам се обаче партиите, които ще влязат парламента, да ги блокират и изолират", допълни Плевнелиев.

Той коментира и речта на президента на САЩ Доналд Тръмп на годишното събрание на ООН. Тогава Тръмп открито заяви, че може да се наложи САЩ да "унищожат напълно" Северна Корея, ако Пхенян не се откаже от ядрената си политика"

"Много съм притеснен, за първи път в историята на ООН ние имаме американски президент, който от най-високата трибуна на света заплашва други държави. Открито заплашва, това не прилича на американски президент", каза Плевнелиев. 

Той се разграничи от казаното от президента Радев по отношение на речта на американския президент, а именно, че с нея той е показал, че това да имаш силна армия и военна мощ е важна предпоставка, за да можеш да правиш ефективна дипломация. Според Плевнелиев използването на сила показва липса на аргументи в дипломацията.

В студиото на телевизията той разкритикува президентът Радев за действията му по време на годишното събрание на ООН:

"За мен притеснителна грешна на президента Радев от Ню Йорк е, че той незнайно защо не посети приема на Европейския съюз по време на срещата на ООН. Това е твоето семейство, твоето семейство дава прием за целия свят, ти си там, но не отиваш. Това е едно от няколкото подред факти, което засилват притеснението ми, че Радев няма да има така необходимата на България силна позиция в ЕС".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

4

El Commandante

24.09 2017 в 18:28

Кво значи докъде ще стигнат нещата с Иран?
Притесняваш се утре да не гръмнат с атом Тел Авив ли?

Никви шансове няма, въпреки че би било чудесен ден за света като цяло.

Тел Авив
Вашингтон
Рияд.

Трите тумора на света.

29217

2

Лопе де Вега

24.09 2017 в 16:11

Прав е според теорията, но според практиката ще видим докъде ще доведат аргументите на дипломацията на обама-мама с Иран.

Поздрав!

77927

1

El Commandante

24.09 2017 в 12:40

“Според Плевнелиев това използването на сила показва липса на аргументи в дипломацията.”


Прав е.

 
X

Да помогнем на украинските деца!