Плевнелиев е първият, който дължи отговор за охраната на Местан

OFFNews 09 януари 2016 в 11:00 7537 16

Президентът Росен Плевнелиев е първият, който дължи отговор на обществото за охраната на Лютви Местан, каза бившият министър на отбраната Бойко Ноев пред агенция „Фокус”.

„Според мен Местан може да е всичко друго, но не и онзи лъжец, за който го представят от няколко дни”, смята Ноев. Той определи Местан като интелегентен политик, който знае цената на публичната лъжа.

„Президентът е на върха на пирамидата на службата НСО и нищо важно в нея не може да се случи без негово знание”, каза Ноев. По повод разпространената до медии позиция на НСО Ноев каза, че „началникът на НСО трябва да отговори кога е комисия и кога политическо решение”.

„На първо място президентът трябва да даде конкретни отговори на конкретните въпроси, публично зададени от Местан и които породиха лавина от други въпроси”, каза още Ноев.

Според него отговорността е изцяло при Плевнелиев както за личното му решение да не реагира незабавно на молбата на Местан за гарантиране на сигурността му, така и като висш ръководител на НСО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!