Плевнелиев обвини президента Радев, че обслужвал интересите на Кремъл

OFFNews 04 март 2019 в 12:47 5091 8

"Имаме много притеснения и доказателства, че държавният глава (б. ред. - Румен Радев) обслужва чужди интереси. Дотук безапелационно и без съмнение българският държавен глава винаги е отстоявал по-скоро руския геополитически интерес, отколкото българския и европейския".

Това заяви предшественикът му на този пост Росен Плевнелиев в интервю за "България он еър".

Две години след като напусна "Дондуков" 2, той твърди, че вече няма политически амбиции и се е отдал на семейния живот и писането на книги. Въпреки това той щедро критикува президента Радев.

"Държавният глава оставя впечатлението, че действа на инат. Че той е по-скоро лидер на опозицията, отколкото да е президент на всички българи. Като генерал той подготвя и води своите битки. Не считам, че тези битки са полезни за българската демокрация", заяви Плевнелиев.

Все пак Плевнелиев е оптимист и казва, че в България има мечтатели, които я променят към добро. Убеден е, че новата индустриална революция е факт и в следващите 10 години всичко ще се промени.

"В тази огромна трансформация зависи от нас, българите, да бъдем част от прогреса. Имаме страхотен шанс, тъй като в голяма част от индустриите, свързани с новата икономика, България стои не зле. За съжаление, днес политиката е по-скоро част от проблема, отколкото от решението, а ни се ще да бъде обратното", категоричен е съпругът на синоптичката Деси Банова.

Плевнелиев определи като "недемократично" и "противоконституционно действие" решението на депутатите от БСП да бойкотират последните заседания на парламента. За него това е поредното доказателство, че през 2019 г. "ще се нагледаме на много безобразия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

8

Новак

04.03 2019 в 21:36

А като имаме бивш президент, който защитава американските интереси, а не българските? Защо поне не хване да млъкне, а не да се изхожда за щяло и нещяло.

6102

7

Стърголета

04.03 2019 в 18:53

Този пък кога въобще е имал някакви амбиции. Спрете да му давате трибуна на това недоразумение. Вече и за присмиване не става

6774

6

ЛАФЪРДИЕВ

04.03 2019 в 18:30

Що не си спомням Радев да са го привикали в централата на едно ЕРП.. Във Виена.. А си спомням, че преЦедентин Чехльо са лизга там на килимчето.. При това не пред президента на ЕРП-то, а пред ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ МУ ДИРЕКТОР за набиване на обръчи..

6239

5

Izoblechitel

04.03 2019 в 18:21

ако някой не е виждал джендър е сега може да разбере що е то!

11719

4

Краси

04.03 2019 в 17:15

То и Плевню, и старшинката (Радев) за чеп за зеле не стават, но като сме я докарали дотам, предимно лумпени да ходят да гласуват и да избират себеподобни, какво да се прави. Прост народ - слаба държава.
Същото важи и за управляващите и опозиционни мекерета в парламента, както и за самия Тупанбаши с неговото измислено правителство.

5900

1

Старши

04.03 2019 в 13:49

Кой е тоя плевнев????????????????????????
 
X

Да помогнем на украинските деца!