Плевнелиев щял да съветва македонския премиер Зоран Заев

OFFNews 25 април 2018 в 15:45 2631 3

 Росен Плевнелиев бе избран за член на новосъздадената международна група „Приятели на Македония“ или „Охридската група“. Това се похвалиха от пресцентъра на бившия президент.

Държавният глава в периода 2012-2017 г. бе на посещение в Македония, където се проведе среща на групата с министър-председателя Зоран Заев и членове на правителството, както и съвместна пресконференция.

Председател на групата е сър Джордж Робъртсън, бивш генерален секретар на НАТО. Членове на групата са Карл Билд, бивш министър - председател на Швеция и президент на Европейския съвет за външна политика, Волфганг Ишингер – президент на Мюнхенската Конференция за сигурност – най-влиятелният световен форум по въпросите на сигурността, Хавиер Солана – бивш генерален секретар на НАТО и други изявени дипломати и политици. Групата ще съветва и помага на министър-председателя Заев и правителството на Македония за по-бърза и ефективна интеграция на Македония с ЕС и НАТО.

Този новосъздаден формат бе обявен на 24 април в Скопие, като за членство са поканени бивш президент, бивш министър-председател, бивши генерални секретари на НАТО, президент на Атлантическия съвет и други политици и дипломати, които в последните години са допринесли за европейския и евроатлантическия път на интеграция на Македония и на които правителството на страната се доверява да подпомогнат пътя на интеграцията в ЕС и НАТО.

Тази покана е още едно признание за усилията на президента Плевнелиев да работи за европейската интеграция на Македония и държавите от Западните Балкани, твърди пресофисът на бившия държавен глава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

25.04 2018 в 17:18

Ей, няма мир за тая многострадална земя ... Като не е робство - ще е психодиспансер(((

10571

2

Hissarion

25.04 2018 в 16:40

Македония в ЕС е добре и за нас и за тях. Плевньо се е уредил заедно с други политически пенсионери да хапне и пийне за чужда сметка. Пак няма лошо, щом не му плащаме вече ние софрата.

25665

1

Victimized

25.04 2018 в 16:32

Такова бързане с приемането на държавите от западните балкани не имало и когато бързаха да ни приемат и нас.
Естествено няма да има кой да каже на макетата, че това присъединяване няма нищо общо с подобряването на техния живот. Присъединяването е изцяло с международни икономически и геополитически интереси, нищо повече.
Никой от НАТО или ЕС не го интересува как живеят хората тук, стига Бибитко да им играе по свирката що се отнася до външна политика и гласуване на общо-европейски закони.
Този за когото е статията няма да ви го каже това, премиерът ви няма да ви го каже, ще получите един тон клишета и нищо повече.