Пловдив: 10 журналисти в поход към местната власт

OFFNews 28 септември 2019 в 17:27 5211 0

Снимка plovdivnews.bg

Журналистите се гласят да излъчат силна група в местната власт на изборите в Пловдив. Десет медийни братя и сестри ще участват в състезанието за кметове на райони и общински съветници в местните избори на 27 октомври, пише в. "Марица".

Безспорно най-голямата звезда се намира в листите на „Съюз за Пловдив“. Кандидатът за общински съветник Слави Панайотов е по-известен като Слави от The Clashers. Той е основател на едноименния YouTube канал, който към момента има 663 хиляди абонати. Стотици хиляди хора по света и у нас следят известните му топ класации.

Най-популярното му видео събра 1,5 млн. гледания и е посветено на изчезналите животни. Слави е роден през 1986 г. в Пловдив и завършва университет в Холандия със специалност „Хотелиерство и туризъм“. Работи няколко години в сферата си, а след това стартира собствени бизнес проекти. Наскоро той издаде и книга - „Топ мистериите на България“, която също се радва на рекордни продажби.

Най-журналистическата листа е тази на Патриотите. На седмо място там е поставена Румяна Атанасова. В последно време тя е сътрудник на кандидат-кмета и депутат от Обединените патриоти Славчо Атанасов в парламента. Преди това е била общински репортер във вестник „Труд”, главен редактор на вестник „Акцент” и директор на вестник „Новият глас”.

Другият журналист в листата е Радослав Иванов. Той е бивш редактор на новините в телевизия „Евроком България” и пиар на Славчо Атанасов по време на кметуването му.

С журналист сред кандидатите за местния парламент се похвали и Тони Симидчиева - лидер на СДС-Пловдив. Четвърти е спортният журналист от Радио Пловдив Йордан Данчев.

Новинар има и в листата на управляващата партия ГЕРБ. Дългогодишният редактор „Новини” в „Евроком България” - Веселина Стоянова-Анастасова, зае 35-о място в листата на ГЕРБ след оттеглянето на проф. Димитър Шишков.

Още един телевизионер от „Евроком България” се бори за кмет на село Марково. Дългогодишният водещ сутрешен блок и „Матрицата” Десислава Терзиева се явява като кандидат на Земеделски съюз „Александър Стамболийски” и заема 13-о място в листата за съветници в Община "Родопи". Досегашният кмет Пламен Кабаков обаче се кандидатира за кмет на Община "Родопи" и чрез Терзиева партията ще иска да запази кметския стол.

В редиците на Демократична България пък е операторът Калоян Тихов. Неговата кариера е минала и през ПОТв, и през „Евроком България”, бил е и кореспондент на централните медии. Тихов заема 15-о място в листата на Коалиция „Демократична България - Обединение (Да България, ДСБ, Зелено движение)”.

Цели три някогашни остриета на Пловдивската обществeна телевизия „Тракия” също ще се явят на тези местни избори. Любен Апостолов, който години наред разпалваше страстите на футболните фенове с предаването си „1Х2”, ще се намеси в надпреварата за районен кмет на „Южен”. Журналистът остави спорта и се захвана с политически анализи в телевизията, той е водач на листата за общински съветници на ПП „Свобода” с лидер Ивайло Дражев. В Кючука Апостолов ще се сблъска с бившия си колега от ПОТв Илиян Велков, който е по-познат от „Господари на ефира”. Велков е кандидат за районен кмет в "Южен" от листата на ЗС „Ал. Стамболийски”.

Друг политически анализатор на ПОТв от доброто старо време - Димитър Русков, е на 16-о място в листата на Коалиция „Съюз за Пловдив”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови