Подалата оставка Росица Димитрова може да стане съветничка на Валери Симеонов

OFFNews 21 юни 2018 в 09:05 7005 5

Снимка bTV

Подалата оставка като зам. социален министър Росица Димитрова може да стане съветник на вицепремиера Валери Симеонов, обяви тази сутрин пред Нова тв председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Тя нямаше друг полезен ход, освен да подаде оставка след всичко, което се изсипа върху нея, но това не означава, че ще я изгубим като експерт, допълни Цветанов.

Валери Симеонов публично изрази несъгласието си с отстраняването на Димитрова вчера. Той изрази и раздразнението си поради факта, че то не е било съгласувано с него. Кто вицепремиер той наблюдава именно социалната политика.

"Говорих с Валери Димитрова за Росица Димитрова вчера. И двамата сме на мнение, че тя е добър специалист. Валери Симеоново има намерение да я вземе за съветник в неговия кабинет", каза Цветанов.

Димитрова подаде оставка след критиките във връзка с участието ѝ в 11-ата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, проведена в Ню Йорк. Оказа се, че социалното министерство е платило над 16 хил. лв. за самолетни билети само за една командировка. Димитрова е пътувала в бизнес класа с билет за 8306 лв., държавният експерт от отдел "Интеграция на хората с увреждания" Надежда Харизанова е била в икономичната класа срещу 2016 лева.

"Да скъп е (билетът, бел. ред.). И на мен не ми харесва, че е толкова скъп", коментира вчера Димитрова. Тогава тя заяви, че ще се върна на работа в община Велико Търново.

"В Ню Йорк тя е спала в общежитието на консулството и не е похарчила нито лев от бюджета на държавата, за да може да бъде в скъп хотел”, увери Цветанов.

"Росица Димитрова е имала планирана друга командировка, която не е била със средства от държавния бюджет. Три дни преди събитието е решено, че тя трябва да представи България на нужното високо ниво на 11-та сесия на Конференцията на страните по Конвенцията за правата на хората с увреждания в Ню Йорк. България е председател на форума за периода 2017-2018 г. и в това си качество организира конференцията", поясни още Цветанов.
По думите му тя е направила изключително много за хората с увреждания и винаги е работила в интерес на хората.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12001

4

Севтопол

21.06 2018 в 12:50

Няма по-нагла жена в българската политика от Корнелия Нинова. Дала 600 лв. на протестираща майка.Тя пък взела, че ги приела. А другите майки? От следващата заплата. И така до края на света, както се пееше в песента.

17156

3

aviatora

21.06 2018 в 12:37

От чий джоб ба, ша и плащаш?!!!!!!

17156

2

aviatora

21.06 2018 в 12:35

Бай Хуйо, колко пари ша и плащаш ве, на тази кака?! Много обичате свирчоците в "първа класа"!!!