Поклон и венци в памет на жертвите на комунизма (галерия)

Мартин Георгиев 01 февруари 2018 в 12:01 10363 5

Снимка Сергей Антонов

Стотици се събраха днес пред паметника на жертвите на комунистическия режим до НДК, за да почетат паметта им.

Пред мемориала се проведе молебен, а върху възпаменателните плочи бяха поднесени венци от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, СДС, ДСБ, "Да, България" и парламентарната група на ДПС. Цветя поднесоха президентът Петър Стоянов (1997-2002), кметът на София Йорданка Фандъкова, Атанас Атанасов (ДСБ), Христо Иванов ("Да, България"), Мустафа Карадайъ (ДПС), Десислава Атанасова (ГЕРБ), Цвета Караянчева (ГЕРБ).

"Всеки един от нас, когато мисли за своите близки, свързани с тези зверства, си задава въпроса какво направи демократичната общност, за да си спомняме за тях. Направеното не е малко, но не е достатъчно. Филип Димитров реабилитира тези хора, които бяха по лагери и затвори. Всички тоталитарни режими бяха обявени за престъпни. В историята за 10-и клас се включи съвсем справедливо изучаването на комунистическия режим", каза Лили Друмева от Съюза на репресираните от комунизма.

"Много е трудно да се говори в този ден. Трябва да сведем глави и да кажем "простете". Ние сме длъжни да бъдем отговорни пред своите деца. Народното събрание осъди комунистическия режим. Като венец на всичко това, което правим стъпка по стъпка, децата ни ще изучават комунистическия режим", каза Цвета Караянчева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5900

5

Johannes Marx

11.02 2018 в 09:32

И бат ви джендър Бойко и буля ви джендър Цецка и още колко от ГЕРБ са жертва на комунизма. Как ги изнасилиха да станат БКП партайгеносен, в тази престъпна организация и така да станат престъпници. Че и агенти тоже (Буда и др.).
Имам роднини, които наистена са засегнати ама те едва ли са отишли там. Този цирк трябва да се преустанови. Десният запъртък е изнервен, че народът не му се връзва на простотиите му и прави тези сцени. Ама какво прави ГЕРБ там не е ясно.

12038

4

косата

02.02 2018 в 00:07

Поклон пред жертвите на комунизма.

10571

3

Hissarion

01.02 2018 в 14:16

Фашистите изглежда също са в кюпа с "жертвите на комунизма". Днес председателката на Народното събрание се покланя пред Христо Луков, утре останалите неонацисти, ще шестват с факли из града.

23293

2

Стефан

01.02 2018 в 12:58

Моето семейство също е засегнато. Но не виждам никаква логика в това действие, поради което и не участвам.