Поръчката за ремонта на Су-25 не е прекратена, твърди МО

OFFNews 06 ноември 2018 в 08:55 1688 0

Поръчката за ремонта на самолетите Су-25 не е прекратена. Това се посочва в съобщение на Министерството на отбраната, пратено късно снощи, след като първоначално се появи информация за спиране на процедурата

С решението си от 2 ноември 2018 година министърът на отбраната не прекратява горепосочената процедура, а използва правото си по чл. 22, ал. 8 от ЗОП на възложител да даде указания на комисията за провеждане на преговори с ОАО „558 Авиационен ремонтен завод”, Беларус, и да потвърди с нов протокол и доклад постигнатите намаления на цените за ремонт на щурмовите самолети Су-25, уточняват от МО.

В съобщението на министерството се посочва също, че обявената прогнозна стойност от 82 510 000 лева може да бъде променена /достигната/ само с решение на Министерския съвет.

Това е поредното опровержение, което военното ведомство прави по тази обществена поръчка. Първоначално стана ясно, че единственият явил се кандидат 558 Авиационен ремонтен завод, Беларус предлага многократно по-висока цена за ремонта на самолетите от заложените в документацията средства. Вместо предвидените до 82.5 млн. лева без ДДС офертата е за близо 133 млн. евро.

От МО веднага опровергаха информацията, тъй като на практика договор не бил сключен и тепърва предстояли преговори с беларуския завод.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови