Посочваме български еврокомисар след изборите, Юнкер иска да е жена

OFFNews 30 януари 2017 в 20:56 6662 10

Ще посочим български еврокомисар на мястото на Кристалина Георгиева след изборите, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пък иска новият еврокомисар да е жена. Това стана ясно с президента Румен Радев с Юнкер. 

"Пред нас има различни опции. Или служебното правителство да назначи този комисар с всички последствия върху изборната кампания, или да изчакаме и вече избраното ново правителство да вземе това решение. Благодаря на господин Юнкер за проявеното пълно разбиране и готовност да се изчака", заяви президентът Радев.

"Напълно разбирам желанието на България да вземе решение да предложи своя представител в Европейската комисия след провеждането на следващите парламентарни избори. Не сме обсъждали конкретни имена, единственото ми предложение беше за този пост да бъде номинирана жена", коментира Юнкер.

Председателят на ЕК приветства положените от България усилия и постигнатия огромен напредък по Механизма за сътрудничество и проверка и потвърди очакването си той да отпадне до края на мандата на настоящата Европейска комисия.

По-рано днес Радев се срещна и с председателя на Европейския съвет Доналд Туск. След срещата стана ясно, че Радев е поискал от Брюксел по-голяма помощ за България заради проблема с бежанците. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

8

Стефан

31.01 2017 в 00:03

А може и да не може да я върши. Не помниш ли безумията на Боко с жените? Не бяха министърки, еврокомисарки, председателки на ООН, президентки, председателки на Народното събрание, ... Карикатурни фигури, отговарящи на единственото му изискване - да са жени. Е, жени. Ама карикатури. Ама жени ... Ама ...
И тия - същата работа. Сенилната деменция е свързана с онанизъм, между другото.

23293

6

Стефан

30.01 2017 в 23:32

Професоре, пропускаш най-важното. Трябва да е със специални Убразователни потребности. Също така малолетна, неграмотна, наркоманка и бременна. Както и да кърми пълнолетните си синове в МОЛа.

23293

4

Стефан

30.01 2017 в 23:05

Тоя юнкер ли е, курсант ли е, да не е сексист? Какви са ти проблемите, бе чиче? Ква я искаш - руса, черна? Млада, по-зряла? С цици, без? В качеството си на какъв именно определяш кой да е? Как решаваш че половината от българските граждани по принцип не могат да бъдат?
Кво стана с демокрацията, а? А с евроценностите? Що да не може да е хермафродит? Види ми се, че тука се нарушават права.
Ей заради това утре ше ви пръснат евросъюзчето, и народите ще пеят и ще се прегръщат по площадите от радост.

16193

3

SC

30.01 2017 в 23:01

Няма проблем, ей сега Станишката ще метне малко грим и една перука, и е готов за женския пост. Зер маниерите вече ги има.

29585

1

Izalina

30.01 2017 в 22:20

Ми то не ни останаха много некомпрометирани, ама ако алтернативата се свежда до неизличимия от хоризонта Станишев нека бъде коя да е ... жена, т'баси.

Тъпанарско изказване, сори, Юнкер, баланс по полов признак ли гоните?