Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Правителството е задействало съгласувателната процедура за Маринов

OFFNews 19 септември 2018 в 08:21 2008 0

Правителството е задействало съгласувателната процедура за Маринов

Правителството е задействало съгласувателната процедура за подписване на указа за освобождаване на главния секретар на МВР Младен Маринов. За това съобщи сайтът epicenter.bg, а информацията беше потвърдена за OFFNews.bg от прессекретариата на държавния глава.

В президенството е получено писмо от министъра на вътрешните работи в оставка Валентин Радев. До момента в президенството беше изпратено единствено решението на правителството, с което Маринов се освобождава от поста. Съгласувателното писмо, което би трябвало да съдържа мотивите за освобождаване на главния секретар на МВР, идва седмица, след като правителството взе решението за това.

Подписването на указа се превърна в препъникамък за ремонта на кабинета, който се очаква да бъде гласуван в четвъртък. Както OFFNews писа парламентът ще гласува трите министерски оставки поотделно, а не в пакет, както беше предвидено първоначално.

Във вторник премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да назначи Маринов без подписването на президентски указ. Президентът Румен Радев пък даде няколко пъти да се разбере, че няма да пусне Маринов на министерския пост в МВР, тъй като процедурата не е спазена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews