Правителството се отказа от нов правителствен самолет за сметка на спортни съоръжения и стадиони

В същото време 'Фалконът' пак отива на ремонт в Женева

Ирина Евгениева 27 февруари 2020 в 11:22 5783 4

Правителството се отказва от решението да закупи нов правителствен самолет. Вместо това ще се изграждат спортни съоръжения, стана ясно по време на редовното заседание на Министерския съвет. За първи път цялото заседание се излъчи на живо и репортерите имаха възможност да следят на екран всичко, случващо се в залата.

"Не ща да купуваме нов самолет", заяви Бойко Борисов още с влизането си. Той се извини на пилотите за решението си и добави, че е наясно, че така застрашава не само своята, но и тяхната сигурност, както и сигурността на другите пътуващи с него.

"Мъчно ми е за пилотите, екипажите и за пътниците. Истински ми е мъчно, но с тези пари ще покрием точките 10, 6 и 7", каза премиерът. След това всеки, който иска, да купува, отсече той.

Въпросните точки от дневния ред на Министерски съвет се отнасяха до отпускане на допълнителни бюджетни средства и с тях се предвижда да бъдат изградени две спортни съоръжения в Пловдив - на Локомотив-Пловдив и Ботев-Пловдив за общо 37 млн. лева.

"Завчера пак отказа автопилотът на самолета, когато облита Бургас. Не могат да кажат защо. Сега пак ще платим маса пари, защото отива в Женева на ремонт", обясни премиерът относно техническото състояние на правителствения самолет. И въпреки това настоя: "Не, няма да си купуваме! Риска да го поемат тези, които се изказват против него. С тези пари ще покрием тези точки".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

4

Нострадамус

27.02 2020 в 15:19

Тоя е пълно куко, но не бързайте! До утре може да си смени мнението и да каже :Искам нов самолет...
Какво още трябва да направи индивида, за да се събуди!

11719

3

Краси

27.02 2020 в 15:00

Тъпа популистка, крадлива тикво, стига си си правил реклама!
Продайте фалкона и ербъса и пътувайте с редовни полети, както правят канцлерът на Австрия Себастиан Курц и премиерът на Гърция (за новия не съм сигурен, той е от вашата партия) - и двете държави са многократно по-богати от България.
Искам да видя как дебелите ви, уядени задници ще се чувстват в седалка на икономичната класа, в каквато пътуват представителите на средния бизнес, които ви плащат и заплатите, и кражбите.
А като продадете самолетите, ще можете да закриете и Авиоотряд 28, какъвто няма в нито една държава и ще спестите още много милиони.

17156

2

aviatora

27.02 2020 в 13:18

Поредните курвенски гнусотии на Бай ганьо от Банкя

4040

1

jovo

27.02 2020 в 12:12

Какво друго да измисли безпросветният ни премиер, на него мечлетата са му върховно забавление.