Преди изборите: БСП и Мая Манолова се хвалят, АБВ ги чака

OFFNews 28 юли 2016 в 12:40 5310 3

Лидерът на БСП Корнелия Нинова.

БСП реши да се отчете за работата, която партията е свършила в парламента, в същото време се отчете и бившият депутат от БСП Мая Манолова за работата си като омбудсман. А в съвсем същия час АБВ също даде пресконференция с тема, че очакват решението на БСП. 

Лявата партия все още няма кандидат за президент, а започна преговори с всички леви формации за общ кандидат. Събирането им на Бузлуджа е утре, а на него трябваше да обявят името. АБВ пък си заяви исканите имена за кандидат-президент, които и БСП да подкрепи – Ивайло Калфин и Георги Първанов. А името на Мая Манолова неведнъж се споменава като възможна кандидатура на левицата.

Кандидат за президент на левицата обаче все още няма, но левите се надпреварват едни с други и се заявяват като единствената опозиция и алтернатива на управлението.

В парламента лидерът Корнелия Нинова отчете: Внесени 20 законопроекта, 6 проекта за решения, 319 предложение между 1 и 2-ро четене на законопроекти и всички обещания се спазват. „Казано-свършено”, каза Нинова.

Мая Манолова пък декларира, че тази година ще има рекорд на подадени жалби към институцията омбудсман и те са 6403 от началото на годината. „За това време съм се срещнала лично и съм изслушала 1065 души”, каза Манолова и добави, че е готова да поиска подкрепа от ЕК за най-трудната й битка - с Топлофикация. „Ще предложим текстове, които да забранят на Топлофикация да рекетират столичани”, категорична беше тя.

Името на Мая Манолова пък беше замесено в пресконференцията на партия АБВ за предстоящите президентски избори.

„Вероятно, ако Мая Манолова има желание да се впусне в тази битка, тя трябва да си подаде оставката като омбудсман”, коментира заместник-председателят на АБВ Ивайло Калфин. Проблем Калфин вижда в това, че омбудмсанът не трябва да е политизиран и не би трябвало да води президентска кампания в отпуск като омбудсман.

„Изборите за президент не са място, в което партийните амбиции трябва да се показват и да се мерят”, каза Калфин по повод противоречията, които имат помежду си с БСП за обща кандидатура.

Ръководството на столетницата тръгна към преговори с условия, че не искат Калфин и Първанов за президент, АБВ пък си ги лансира сама преди дни. „Продължаваме усилията си за търсене на обща кандидатура от по–широк кръг леви, центристки политически сили”, каза Калфин. Той обясни, че гледат с очакване на разговорите на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13277

3

66

28.07 2016 в 15:30

перлите на социализъма

едната

http://goo.gl/3jAKOV

и другата

http://goo.gl/ZD2twR

21668

2

Руслан

28.07 2016 в 13:30

При простата сметка от петнадестина минути на човек, отпуски, почивни дни остава точно един работен месец.

Той влючва пътуването и ефирните изяви.

Ох, незнам какво да кажа.
Комай парата е 100% в свирката.