Премиерът Борисов получи книга с автограф от британски политик

OFFNews 28 декември 2019 в 22:24 2520 1

Снимка Пресслужба на МС, архив

Бившият британски премиер Дейвид Камерън проводи личен подарък за премиера Бойко Борисов и той не скри радостта си от последователите си във Фейсбук.

„Благодаря на David Cameron за автобиографичната му книга „For the record“. В нея той обръща специално внимание на визитата си в България през 2015 г., когато заедно посетихме границата ни с Турция по време на най-голямата мигрантска вълна. И днес ние се справяме с опазването на границата и отчитаме нулев миграционен натиск“, написа Борисов на официалната си страница в социалната мрежа.

Камерън бе на посещение в България в началото на декември 2015 г. Тогава самият български министър-председател подкара джипката с височайшия гост и го транспортира успешно до граничната стена. Половин година по-късно, в края на юни 2016 г., Камерън подаде оставката си от поста заради резултатите от референдума. „Британците гласуваха "за" напускане на ЕС и тяхната воля трябва да бъде уважавана", заяви той тогава в емоционална реч на "Даунинг стрийт" 10.

Очевидно бившият британски премиер не е забравил вълненията от срещата с българския си колега и му праща книга за четене в почивните дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови