Премиерът: Да искам оставката на Каракачанов? Аз отговарям само за ГЕРБ, той е от ВМРО

"До този момент в нищо не са уличили Ангелкова - тя дойде и ми обясни, донесе ми всички документи. Ние не гоним ей така, урбулешката"

Александра Маркарян 25 април 2019 в 14:14 8360 3

Бойко Борисов

Снимка Александра Маркарян

Премиерът Борисов коментира въпроса с оставките на посещение в УНСС, където бе заедно с министрите на образованието Красимир Вълчев, на финансите Владислав Горанов и на регионалното развитие Петя Аврамова.

"Аз отговарям само за ГЕРБ. От ГЕРБ всички до един подадоха отвсякъде оставки." Така министър-председателят Бойко Борисов отговори на въпрос ще поиска ли оставката на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, след като позицията му е всички замесени в скандала с евтините апартаменти, придобивани от хора във властта ("Апартаментгейт") да подадат оставки.

Публикация в "Биволъ" разкри, че през 2017 г. вицепремиерът и съпругата му са купили апартамент във "Възраждане" с площ 210 кв. м. и цена 264 хил. лева, т.е. по 640 евро на кв. метър. Каракачанов описал това в декларацията си пред антикорупционната комисия (КПКОНПИ), но не споменал за тераси с площ 117 км. метра. С тях цената за квадрат вече слиза до малко над 400 евро - значително по-ниска от пазарните цени в района.

Въпреки напомнянето, че Борисов е премиер, а Каракачанов - негов подчинен, министър-председателят отново отклони въпроса за оставката: "Идете при него. Той е и председател на ВМРО, сега участва в европейските избори и аз оценка на моите колеги не давам, от другите партии. Имам отношение и много ясно го изразих – всички от ГЕРБ, заемащи депутатски, министерски, зам.-министерски постове на деня напуснаха."

Премиерът не вижда основание и за оставка на министъра на туризма Николина Ангелкова - която също попадна в скандала благодарение на обвинения от бившия вицепремиер с ресор "Туризъм" Валери Симеонов за купен евтино апартамент в "Овча купел". 

"До този момент в нищо не са я уличили - отговори Борисов. - Тя дойде и ми обясни, донесе ми всички документи, ние не гоним ей така, урбулешката, защото така трябва."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

3

aviatora

25.04 2019 в 19:07

"УРБОЛЕЖКАТА" НА МАРГИНИТЕ ОСТАВКА НЕ СЕ ИСКА!!!СИКАДЖИЙСКА МУТРА!!!

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

25.04 2019 в 14:38

БЪРКАШ Баце... Отговаряш и за МВРО, в частност - ШКЕМБЕ ТЕРАСАТА..
КОНСТИТУЦИЯ на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ:
Чл. 105.
(1) Министерският съвет ръководи и осъществява вътрешната и външната политика на страната в съответствие с Конституцията и законите.
(2) Министерският съвет осигурява обществения ред и националната сигурност и осъществява общото ръководство на държавната администрация и на Въоръжените сили.
............
Чл. 108.
(1) Министерският съвет се състои от министър-председател, заместник министър-председатели и министри.
(2) Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството и носи отговорност за нея. Той назначава и освобождава от длъжност заместник-министрите.
(3) Министрите ръководят отделни министерства освен ако Народното събрание реши друго. Те носят отговорност за своите действия.
Новите българе в един трафопост в кюстендилско село, дет Шкембе Терасата ги приюти.. Ти пропусна да му искаш сметка..
Та и той с опартаментчване ти са отблагодарява..

17156

1

aviatora

25.04 2019 в 14:28

Оставка на цялото мафиотско правителство. Вие не заслужавата уважанието българите! Продажници и безскрупулни лъжци ! Срам и съвест нямате...осъзнайте се и освободете държавата от мафиотските си ръце.