Премиерът изпрати съболезнователна телеграма до американския президент Доналд Тръмп

OFFNews 04 август 2019 в 10:22 2874 0

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до президента на Съединените американски щати Доналд Тръмп по повод масовата стрелба в търговски център в Ел Пасо, Тексас, при която загинаха десетки невинни хора и много са ранени. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

„Бих искал от мое име и от името на българското правителство да изкажа най-искрени и дълбоки съболезнования на Вас и на семействата на загиналите и ранените в трагичния инцидент. Ние осъждаме този безсмислен акт на насилие, отнел живота на много невинни граждани“, отбелязва премиерът Борисов.

„В този тъжен за цялата Ви страна ден нашите мисли са с Вас и с всички американски граждани”, пише още министър-председателят Бойко Борисов в съболезнователната телеграма до американския президент.

Вицепреимерът и министър на външните работи Екатерина Захариева също изпрати съболезнователна телеграма до държавния секретар на САЩ Майк Помпео във връзка със стрелбата в тексаския град Ел Паис, при която загинаха най-малко 20 души, а други 26 бяха ранени.

„С голямо прискърбие научих за масовата стрелба в търговски център в Ел Пасо, Тексас, при която са ранени и са загинали десетки граждани. Няма причина, която би могла да оправдае този ужасяващ акт на насилие, отнел живота на невинни хора“, се казва в телеграмата.

Първият ни дипломат изразява искрените си съболезнованията към държавния секретар и към семействата на загиналите и ранените в трагичния инцидент

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови