Президентът: Гласувайте, за да не решава купеният вот бъдещето ви

OFFNews
03 ноември 2019 в 10:59 | 1055 |2

Президентът Румен Радев призова българите да  участват в изборите, за да не допуснат купения и корпоративен вот да определя бъдещето им.

"Огромният брой недействителни бюлетини на първи тур и множеството сигнали за купени гласове компрометират самото доверие в изборния процес. Ще поканя ръководството на ЦИК, органите на реда и парламентарно представените политически партии, за да обсъдим всички пропуски в изборния процес", каза още държавният глава в деня на балотажите.

Той допълни, че отново е имало нежелание за въвеждането на машинното гласуване.

„Този вид гласуване би решил въпроса с огромния брой недействителни бюлетини. Това са недопустими проценти”, каза още президентът.

Според него е много важно хората да имат доверие в изборния процес.

„Голяма част от хората не гласуват, защото не вярват, че техният вот се зачита”, поясни Радев.

Препоръчани материали
Нострадамус

Рейтинг : 14751

03.11 2019 в 14:36 2
+ 5
- 0
За разлика от Шменти капелана на Републиката - борисоф, Pageв е Умен, Образован, Морален и милеещ за България държавник. Всяка дума произнесена от Президента е с дълбок смисъл и съдържание, с болка и състрадание за загиващата слеg управлението на герб България!
Toni2019

Рейтинг : 1811

03.11 2019 в 11:06 1
+ 1
- 0
Руми, то не е само купен вот. Станах свидетел как 91 става 1 в изборен протокол, та се налагаше застъпник да оправя грешката. Ама там извън София където ДБ няма застъпници какво правим пак ли да гласуваме като химикалката лесно маха 90?