Президентът: Властта крачи към пропастта

Хиляди българи емигрираха, а сега вече ще започне да напуска и бизнесът, казва Румен Радев

OFFNews
26 юни 2020 в 17:33 | 2395 |4

Властта би трябвало да осъзнава, че крачи към пропастта, защото кой нормален инвеститор ще вложи парите си в България, когато вижда, че тук се погазва законът. Хиляди българи емигрираха, а сега вече ще започне да напуска и бизнесът. 

Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за срещата си в четвъртък с ръководствата на службите за сигурност.

Според него пред всяко управление има много рискове, но "виждате, че има пробив в сигурността и то в управлението на държавата в лицето на министър-председателя". По този начин България се разкрива в изключително негативна светлина пред света, лепва се наистина позорно петно, смята президентът. 

По думите му именно службите за сигурност трябва да изяснят цялата ситуация "със записа и снимките с министър-председателя" и какви мерки да се предприемат, така че това да не се допуска. 

"Такъв тип имидж на България навън ни представя едва ли не като мутренска държава. Изтрива усилията и лишенията на цяло едно поколение за нашата евроинтеграция", подчерта държавният глава. 

Радев казва още, че "за разлика от тук, световните медии вече се занимават с шкафчето и записите на премиера. Ако съдим по неговата логика, той не само трябва да млъкне, но и не трябва да се показва изобщо". 

Президентът заключи, че прокуратурата постоянно прави декларации за еднакъв подход към всички, независимо от социалното и общественото положение, което "наистина гали ухото, но думите катастрофират в реалността". "Виждаме как се прилага абсолютно селективен подход, двойни стандарти и по отношение на казуси, и по отношение на тяхното "хвърляне" в широко публично пространство, или пък крие", констатира Радев. 

Според него се създава недоверие у хората и усещане за прокурорски рекет, а с такъв тип рекет не може да се възцари справедливост. 

Препоръчани материали
XR4

Рейтинг : 9214

26.06 2020 в 23:08 4
+ 7
- 7
Нострадамус, ти инфо директно от щаба на НАТО ли получаваш? Или от кораба майка? За разлика от България, в НАТО не са 80% дебили. На такъв бастун може да се хване само изключително наивен шаран(Винету си разнася по джобовете кюлчета и пачки по петстотачки-айдемолятисе).Проблемите са много и са тежки-премиера ни е постак, обкръжението му е от калинки, малтретират се журналисти, по най-мутренски начини се отнемат бизнеси, точат се фондове, мачкат се конкурентите на мутро-олигархията, съда, прокуратурата, правителството, ГДБОП(последния писък на модата) и местната власт на практика са ОПГ, но НЕ! Ганьо най-много се впечатлява от пачки и кюлчета!
Ами заслужаваме си ВСИЧКО което ни се случва!
Нострадамус

Рейтинг : 14751

26.06 2020 в 21:53 3
+ 14
- 10
Информация за размишление:
Вчера президентът привика шефовете на спец.служби.
В НАТО вече записите и снимките на Бойко Борисов, са проверени и са автентични!
emanuilis

Рейтинг : 9945

26.06 2020 в 18:42 2
+ 2
- 17
На този му подхожда да го казва, не и на #МаяМа.
order

Рейтинг : 13175

26.06 2020 в 18:02 1
+ 17
- 0
Ами в десятката.....