Президентът да каже кой пази Митьо Очите, поиска Горанов

OFFNews 12 август 2018 в 19:14 7435 4

Президентът да каже кой пази Митьо Очите, поиска Горанов

Вероятно има политически чадър над Димитър Желязков – Очите, защото този мъж е осъждан и за него има доста данни. Това каза днес във Варна финансовият министър Владислав Горанов, съобщава bTV, позовавайки се на БТА.

Той отговори на критиките на президента Румен Радев по-рано днес за това, че вероятно над Димитър Желязков има политически чадър.

Нека президентът да каже кой пази Желязков, каза Горанов и посочи, че точно настоящата изпълнителна власт го е задържала с помощта на турските служби, като тогава е възникнал и скандалът около партийната структура на БСП в Бургас.

Не приемам атаки срещу държавната администрация и особено срещу експертите от финансовото министерство и Агенция "Митници", заяви министърът в отговор на изявлението на президента Румен Радев по-рано през деня по случая с обществената поръчка в Бургас, с която бе свързан Димитър Желязков – Митьо Очите.

Ако държавният глава е решил да води политическа война с партия ГЕРБ, това е негово право, но не съм съгласен да бъдат атакувани експерти, които не само през последните години, а и през целия преход са гарантирали финансовата стабилност на държавата, посочи Горанов.

По думите му обществената поръчка е подписана от човек с над 20 години стаж – сестра на висш политик от БСП, но е професионалист и както всички държавни служители, служи на цялото общество.

Самата поръчка е на фирма с лиценз от МВР и е на стойност 2520 лева за 2 години, допълни Горанов. Според него проверките за провеждането й и материалния интерес не предполагат драматични политически реакции. Ако това е голямата обществено-политическа тема, аз съм склонен като министър на финансите, да поема определена политическа отговорност, допълни Горанов.

Ние сме първото правителство, което задели ресурс от милиарди левове за модернизацията на армията, каза още финансовият министър. По думите му това, че в края на миналата година компанията, която щеше да строи кораби за флота, се отказа в последния момент, всъщност води до забавяне в изпълнението на проекта.

Успешните реализации в борбата с контрабандата показват, че сътрудничеството между институциите в страната е много добро, допълни Горанов. Той припомни, че 2017 г. е приключила с шест милиарда лева повече в сравнение с 2014 г.

Настоящата година пък върви с близо 2 милиарда лева повече спрямо 2017 г., допълни Горанов. По думите му това показва, че в администрациите работят професионалисти и има политическа воля за справяне с проблемите като контрабандата и сивата икономика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12415

4

senester

14.08 2018 в 12:26

Не е вярно,че някой опъва чадър на Митьо. Случайност е,че преди време,когато въпросната мутра бе прострелян, държавата изпрати лекарски екипи от София, за да спасяват националното ни богатство - Очите.И всички медии се надпреварваха ежедневно да ни информират за състоянието му.Това пък изобщо няма как да е нарочно.Още по-олигофренски изглеждат опитите на държавни хора да ни убедят в липсата на всякаква връзка с тях. По целият цивилизован свят сливането на държавата с криминалния свят се нарича Мафия. Да,нямаше я преди години, но най-сетне държавниците ни я създадоха и сега са горди с постигнатото..

6025

3

stigabe

13.08 2018 в 03:04

Е то само Очите ли са пазени от КОЙ?Ами Брендо, ами братята Галеви дето избягаха някъде си да се крият от ГЕРБ?!То къде що има бандит е на КОЙ!Ами онв Христо Бисеров еничара от Дпс, той къде се скри?!Съдиите го изкараха възможно най-невинния бандит от правителството на Орешарски!

8000

1

narisuvan

12.08 2018 в 19:43

Сега сме по-добре от всякога! Иначе казано - никога не сме били по-добре. И ставаме все по-добре!
Всички институции работят както трябва...
Не ли?