Президентът е бил информиран за заплахите към Дончев

OFFNews 22 април 2017 в 09:37 28452 15

Съюзът на издателите официално е информирал президента Румен Радев за заплахите от страна на главния прокурор Сотир Цацаров спрямо издателя на в. "Сега" и собственик на "Овергаз" Сашо Дончев.

Това стана ясно от участие на Дончев в предаването "Събуди се" по Нова телевизия, в което той отново разказа за срещата с магистрат №1, на която Цацаров разпитвал бизнесмена за връзките му с партията на Христо Иванов и за това дали той е човекът, който финансира телевизия BiT. На същата среща, според Дончев, главният прокурор му обяснил и че телефонът му се контролира.

"Случката бе на 21 март. Преди изборите и не бе използвана предизборно. Веднага след изборите обаче успях да предизвикам извънредно заседание на Съюза на издателите по темата и изпратихме писмо до президента. То е внесено на 5 април", каза Дончев.

Според него в сигнала издателите са посочили, че срещата на главният прокурор с Дончев съдържа тревожни за факти.

"Чакам реакция от президента, каквато няма до ден днешен", каза бизнесменът.

Днес скандалът около срещата Цацаров - Дончев ще получи и чисто политическо продължение. Вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска оставката на Георги Гергов от ръководството на червената партия. Това се случи след като се разбра, че именно той е бил посредника между главния прокурор и бизнесмена.

Гергов отказа да даде оставка, а днес Националния съвет на БСП ще заседава по темата. Нинова снощи обясни, че решението ще бъде "или аз, или Гергов".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16009

12

Nik68

22.04 2017 в 17:56

https://offnews.bg/news/Politika_8/Da-Balgariia-za-sreshtata-na-Tcatcarov-s-Donchev-Tova-e-atentat-sr_653406.html

За любителите на празни приказки. Смешник си ти Балкански. Ъпсилютен шут. Мен ме е стам за тебе. Всичката ти е такава. Само епитети, етикети, голословни твърдения и слаба връзка с действителността. Пролет е ако не си разбрал. Края на април е. Годината 2017. Юбилейна. За ВОСР.

16009

11

Nik68

22.04 2017 в 17:51

Издишаш професорее, издишаш. Проспал си я.