Президентът за указа за Гешев: Не съм човек, който протака

OFFNews 19 ноември 2019 в 11:50 4937 1

"Ултиматуми не приемам от никого. Ще реша в обозрим срок. Виждате, че не съм човек, който протака и използва различни машинации. Отговорът на всички ваши въпроси е в Конституцията, четете внимателно и там ще си отговорите."

Това обяви президентът Румен Радев днес по повод подписването на указа за избор на Иван Гешев за главен прокурор. Той бе попитан от журналисти за указа, след като Висшия съдебен съвет потвърди избора си след първия отказ на държавния глава да подпише указа за назначаването на Гешев.

Държавният глава посочи, че няма да протака, но не посочи в какъв срок ще се произнесе по указа.

В отговор на искането на ВСС да подпише указа в 3- до 7-дневен срок Радев заяви: „И аз се обърнах към ВСС също с настояване, което те, разбира се, не изпълниха по най-добрия начин“, допълни още президентът.

Избора на Гешев коментира и премиерът Бойко Борисов днес. По думите му той не влязъл „в капана на опозицията и БСП да предложа кандидат“.

"Не им се хванах. Те сега се чудят какво да направят и казват – „Не, не, те професионалните му качества са добри“. Ама ние не избираме булка. Ние избираме главен прокурор. Щом са му добри професионалните качества… колкото го познават другите, толкова го познавам и аз. Изцяло сме стъпили на професионалните качества и избора. С Христо Иванов така го променихме закона, че прокурорите да си избират прокурор, съдиите – съдии“, отговори Борисов на журналистически въпрос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

19.11 2019 в 12:10

Президента направи каквото можа,оттук насетне сме ние,или протести до падането на Мутрата(главния крепител на статуквото и олигархията),или да се хванем за палците и да отворим бузите за да ни го нахакват по-дълбоко...
 
X

Подкастът на OFFNews