Привърженици на тесните отношения с Русия има и в ГЕРБ, и в БСП, заяви Решетников

OFFNews 27 май 2018 в 19:07 3713 0

Привърженици на тесните отношения с Русия има и в ГЕРБ, и в БСП, заяви Решетников

Смятам, че не трябва да отделяме една-единствена партия като наш съюзник. Познавам привърженици на развитието на тесните отношения и в партия ГЕРБ, и в социалистическата партия, и в „Атака”, и във ВМРО, във всички други партии, дори в СДС. Защото в България има демокрация, днес на власт е ГЕРБ, утре може да дойде БСП, на другия ден да дойде друга партия, а ние сме избрали една партия само. Това не е правилно, какво ще правим след това?

Това коментира в интервю за bTV бившият ръководител на Руският институт за стратегически изследвания Леонид Решетников.

„Във вашата страна определени сили решиха да направят от мен един образ, който въплъщава заплахата. Използват това, за да плашат гражданите на България. Понякога дори ми е смешно да чета това, което пишат за мен”, допълни той.

Решетников отхвърли твърденията, че КГБ оказва влияние в политиката в България:

Изобщо не е реалистично. Това е един абсурд. Ние не работим така, както героите от криминалните романи. Когато приключих работата си в разузнаването и станах началник в аналитичния център на администрацията на президента, тогава имах редица срещи и с политици, и с журналисти, с политолози от много страни по света. Преди всичко те се стремяха към среща с нас. Във вашата страна определени сили решиха да направят от мен един образ, който въплъщава заплахата. Използват това, за да плашат гражданите на България. Понякога дори ми е смешно да чета това, което пишат за мен.

Той определи посещението на президента Румен Радев в Русия като "пробив", но сега се очаква посещението на премиера Бойко Бовисов, "който вече ще обсъжда с премиера ни, с президента на страната конкретни въпроси, свързани със сътрудничеството".

Според него Русия и България имат потенциал в сътрудничеството "газовата сфера". "Биха могли да се проведат конкретни разговори за икономическото сътрудничество в енергийната област. Преди всичко така смятам, става въпрос за сътрудничество в газовата сфера. Имаме възможности, освен туризма, да развиваме и други насоки на икономическото сътрудничество", коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови