Призив на привържениците на несебърския кмет: Искаме си го!

OFFNews 06 ноември 2019 в 17:35 1980 1

Привържениците на избрания за кмет на Несебър Николай Димитров излизат на мирен протест на 11 ноември, когато арестуваният градоначалник трябва да положи клетва. Така те ще изразят подкрепата си към него точно когато трябва да започне първата сесия в общината. Шествието ще започне около час по-рано.

"Ние от Инициативния комитет, както и още 8081 избиратели на община Несебър настояваме съгласно
чл.38,ал.4 от ЗМСМА кметът да положи клетва на 11.11.2019 г. в 14.00ч. в Заседателна зала „Мелсас“, за да не
бъде подменен действителният вот на избирателите", пише в писмо, разпратено до медии от
Инициативния комитет, издигнал Николай Димитров за четвърти кметски мандат.

В него се припомня, че на 27 октомври, при проведени демократични избори за местно самоуправление независимият Димитров е спечелил с 8081 гласа.

"Ние, членовете на ИК сме жители на Община Несебър, доказали своя професионализъм, гражданска позиция и застанали с имената си зад достойната кандидатура на г-н Николай Димитров, чието дванадесет годишно управление е просперитет за нашата Община. Ние всички сме граждани на свободна държава и упражнили, съгласно Конституцията на Република България правото си на вот, правото си да избираме, така както съвестта и разума ни повеляват", се казва още в писмото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3900

1

Billy111

07.11 2019 в 13:50

Абе няма ли да спрат тези абсурди в тая държава, бе. Къде се е чуло и видяло кмет да спечели избори, докато е в ареста. И ттези въпросни привърженици сигурно се страхуват да не останат без работа....