Проф. Константинов за водната криза: Много глави ще паднат. И могат да паднат буквално

OFFNews 14 януари 2020 в 13:14 6118 5

Снимка БГНЕС

Ако тръгнат да падат глави, няма да бъдат само на правителството. Много глави ще паднат. И могат да паднат доста буквално. Това, което се случва, е безобразие, заяви пред БНТ проф. Михаил Константинов. Коментарът му е по повод водната криза.

За съжаление новините не са много добри и трябва да се подготвим за това, което ни чака. Чака ни суша и безводие, категоричен е той.

Това, което наблюдаваме в момента, сме го гледали точно преди 25 години, когато към края на 1994 г. София беше оставена без вода. Тогава някакви идиоти източиха водата на София, за да въртят две малки електроцентрали и да дадат вода на "Кремиковци". Подобни неща се случват в момента. Ще бъдат направени опити отново да се източи и малкото останала вода в язовирите. Затова трябва да се каже какво да се направи. Първо - трябва да се прекрати използването на водата в българските водоеми и язовири за всякакви други нужди, освен за питейно-битови. Там, където досега са ползвали вода от такива язовири, предприятията да бъдат така добри да си направят сондажи. Искам само да припомня, че за всеки кубичен метър вода над повърхността на земята има 50 под земята. Ясно е, че трябва да се правят сондажи и да се черпи, както е и било. Само че на някои предприятия им е по-евтино да си купят за без пари вода и да не се занимават с това да търсят собствени водоизточници, каза Константинов.

По повод исканията "Стомана" - Перник пак да черпи вода от язовир Студена той коментира:

"Ние идиоти ли сме в тая държава? Или само така изглеждаме? Това е безумие и не може така да продължава. Хората ще се вдигнат и ще ни изтрепят. И с право, ако така продължава. Трябва да си напълно ненормален: първо - да го направиш това нещо, второ - да настояваш още да го правиш"

Константинов е на мнение, че министерската оставка не решава проблема:

"Не му завиждам на този, който ще стане министър на водите в момента. Във всичките си ведомства той първо трябва да вземе специалисти - да разкара калинките и калинчовците."

Според него новият министър трябва да задължи "всичките си там по веригата хора да търсят подземни води."

Тука станахме поредните спасители - хората се ровят по пещерите, което е смешно, но все пак успокоява публиката, отбеляза проф. Михаил Константинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

6

Новак

14.01 2020 в 16:35

Професор Многознаев се изходи и по този въпрос. Както и по много други все със същия резултат т.е нулев.
В едно предаване даже беше готов да обясни на невежия народ кой всъщност е бил Шекспир. Сега излиза, че е и специалист-сондьор. За информатиката и статистиката не говорим.
Но най ми е интересен абзаца - “хората ще се вдигнат и ще ни изтрепят.” Той към управляващите ли се пише и по каква линия? Да не би по линия на манипулиране на избори? Любопитен съм него за какво трябва да го трепе народа?

6774

5

ЛАФЪРДИЕВ

14.01 2020 в 15:17

Та наналогията с проф Янчулев - професор по хидромелиорация, е само в това, че след изпразването на Искър..
Дъщеричките му станаха студентки в САЩ..

6774

4

ЛАФЪРДИЕВ

14.01 2020 в 15:14

Друго си е професор от великио
П.ернишки У.ниверситет за Т.елекомуникации, К.омпютри и А.рхитектура (П.У.Т.К.А)
да ти разясни задачка от 4-5-ти клас за пълненето/изпразването на басейна.. Пърдон - язовиро..
Само, че за Стомана Перник бай Тошо направи специален язовир - Пчелина.. И не сме 1994-та година..
А 2016 с едни 32 милиона за ремонт на стената за ДВЕ години..
И в края на този двегодишен период - по снимките на Google Earth, си се вижда ясно как се изпарява водата за да се отчете "усвояването" на парите..
Пък преди дни МИНИСТЪР си го каза направо - ЯЗОВИР СТУДЕНА Е НЕЗАВЪРШЕН ОБЕКТ..
Та няма и ремонт, няма и милиончета..
Има само обещаваща министъркинка 2016-та вече вицепрезидент на европейска банка..
И ВОДОМОР в Перник..

4040

3

jovo

14.01 2020 в 15:01

По силата на каква логика този човек се изказва по всички въпроси засягащи всемира?!

2900

2

joakima

14.01 2020 в 14:28

Има интерес да се сметне, каква е вероятността един професор от УАСГ да си счупи главата у винкела ми, когато навън завали и аз си намеря 100 лева.