Професор е кандидатът за кмет на Стара Загора от БСП

OFFNews 31 август 2019 в 18:49 6714 2

Проф.Иван Върляков

Снимка БСП пресцентър

Изпълнителният директор на РАО „Тракия" и преподавател в Тракийския университет проф. Иван Върляков бе избран почти единодушно за кандидат-кмет на Стара Загора, съобщиха от партийния пресцентър.

Делегатите на конференцията гласуваха проф. Върляков да бъде и водач на листата с 51 общински съветници. Той представи своята визия за управлението на областния град на база събирания опит през 20-те години, посветени на местното самоуправление в Асоциацията на общините. За него от изключителна важност в общинската политика е интересът на гражданите.

„Стара Загора е град, който заслужава да има избор, а не да бъде управляван години само с един подход и по една политическа и икономическа матрица. Общинските съветници и кметът трябва да работят за благото на общината. Задължителен трябва да бъде общественият договор на кмета и общинските съветници. Политиките за дългосрочна перспектива се реализират от професионалисти и добър екип", заяви той.

„Виждаме, че хората са отвратени от управлението на ГЕРБ – корупция, административен натиск, липса на държавност, не остана система, която да не е пробита или функционирането й да не е свързано със скандал. Предстоящите местни избори са реална възможност коалиция „БСП за България" да промени управлението в община Стара Загора“, посочи местната лидерка на БСП Валентина Бонева, която е втора в листата на кандидатите за съветници. Тя представи пред общинската организация задачите за предизборната кампания на делегатите на 48-та конференция.

Форумът утвърди позиции 4, 10 и 20 в листата за гражданска квота, както и три позиции за коалиционните партньори. Социалистите издигнаха кандидати и за селата Братя Кунчеви – Николай Станчев, Горно Ботево – Георги Георгиев, Загоре – Кольо Динев, Змейово – Руси Русинов, Малка Верея – Мария Коева, Оряховица – Валентин Ненов, Хан Аспарухово – Илия Иванов.

Гласувана бе и предизборната платформа с приоритетите за мандат 2019 – 2023г.: Стара Загора – център на модерна икономика, осигуряваща висока заетост и доходи, повече пари за хората и общината, с ефективни мерки срещу демографската криза, образование, култура и духовност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

01.09 2019 в 21:09

Несменяемите гербокметове явно са професионалисти. Щом получават заплати за това.
И?

4022

1

На България са й нужни професионалисти за кандидатствуната длъжност !!!
Г-на може,да е професионалист в областта на историята,но не
професионалист за длъжността кмет.
Вж. "Принципът на Питър"