Програмата за управление утре, след Великден - министри

OFFNews 12 април 2017 в 14:01 3953 3

Снимка БГНЕС архив

Точно в последния работен ден преди великденските празници ГЕРБ и Обединени Патриоти ще представят програмата си за коалиционно управление за следващите 4 години. 

"Утре в 10,30 ще приключим, малко ни остава. След празниците минаваме на формиране на кабинета", каза Бойко Борисов след поредната среща за преговори между ГЕРБ и патриоти.

Борисов дори коментира, че не бива да се допуска да не се съставя правителство. „Ако не се състави правителство, а се отиде на нови избори, това е политическа криза, която ще има необратими последици, а накрая ще рухне и икономиката".

От страна на Обединени патриоти Валери Симеонов заяви, че от 18 точки в проектопрограмата за управление са останали само 5.

След преговорите досега са ясни две важни неща - единство във всички сектори, предизборното обещание на ГЕРБ за двойни заплати на учителите ще го има 100%, а предизборното обещание на патриотите за минимална пенсия 300 лева се преобрази в пенсия от 200 лева. 

По външната политика също има консенсус.

Програмата за управление ще бъде представена утре официално в парламента. 

Засега БСП се заяви като категорична опозиция, Воля на Марешки обяви, че ще е подкрепа на правителството, а ДПС омекнаха и съобщиха изненадващо, че са предложили да подкрепят правителството с обща програма цялата 2018 г., докато тече председателството на България на Европейския съюз. Отговор от ГЕРБ към тях все още няма, защото преди изборите те бяха категорични, че няма по никакъв начин да управляват с ДПС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови