Противоречиви данни за кого гласуваха десните на балотажа

OFFNews 03 ноември 2019 в 21:25 3990 2

Противоречиви са данните от екзитполовете как са се разпределили гласовете на десните в София.

Според Алфа рисърч гласувалите за Борислав Игнатов на първи тур в по-голяма степен са предпочели Йорданка Фандъкова. Те формират 8% от всички гласували за Фандъкова на втори тур и само 6% от всички гласували за Манолова. Като се има предвид, че Фандъкова има и повече гласове, това означава че тези десни, които изобщо са гласували, са се разпределили около 60:40 в полза на Фандъкова.

Данните на Галъп обаче са точно обратните. Според тях едва 34,1% от десните са предпочели Фандъкова, докато 41,2% са избрали Мая Манолова.

И двете агенции обаче са единодушни, че гласовете на Борис Бонев от Спаси София са се разпределили в съотношение 2:1 за Мая Манолова.

Противоречие има по въпроса кого са избрали привържениците на ВМРО. Според Алфа рисърч, те макар и с малко предпочитат Фандъкова, а според Галъп 54% от тях са предпочели Манолова, а 35% - Фандъкова.

Галъп има данни и за гласоподавателите на Атака и Десислава Иванчева. Почти всички от тях са предпочели Манолова - 75% от гласувалите за Волен и 87% от гласувалите за Иванчева са пуснали Манолова на балотажа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

2

Новак

04.11 2019 в 08:25

Не знам доколко може да се вярва на тези анализи след като през цялото време даваха преднина на Фандъкова с 10- 15%, а на края се оказа под 5, и то най-вече с купения цигански вот.
Но това не променя факта, че ДБ се капсулова загледана в пъпа си. Тези избори бяха “За” и “Против” Боко. И двете дами на балотажа са завършили в Москва, израстнали са под крилото на Партията, обвързани са с някакви групировки. Да твърдиш, че самоковската даскалица има самостоятелен глас си е меко казано наивно (в смисъл глупаво). Тя повтаря същите фрази, които говореше след миналите избори - била разбрала какво са и казали хората. Явно говорим на различни езици защото София е с мръсен въздух и се краде повсеместно. Но главите на българите увират бавно - това, което стана в Истанбул и Будапеща тук ще стане след две петилетки.