Проверката на Румен Порожанов от КПКОНПИ е приключила с доклад за несъответствие

OFFNews 10 май 2019 в 22:17 6574 2

Снимка mzh.government.bg

Румен Порожанов

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество е извършила проверка на всички декларирани данни и обстоятелства от министъра на земеделието Румен Порожанов, включително и за лицето, за което декларира, че се намира във фактическо съжителство на съпружески начала. Проверката е приключила с доклад за несъответствие, обявиха в петък вечерта от пресцентъра на КПКОНПИ.

КПКОНПИ е публикувала на интернет портала си всички подадени декларации за имущество и интереси за 2018 г., на лица, заемащи висши публични длъжности, включително и декларацията на Румен Порожанов. В подадената от него декларация Порожанов е включил информация за лице, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала. Декларирал е пред Комисията, че не желае да бъде публикувана информация относно лицето, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала и относно имуществото и доходите на това лице, твърдят от антикорупционната комисия.

От КПКОНПИ посочват още, че публикуваната на интернет портала на Комисията информация напълно съответства на подадената от Румен Порожанов декларация, "тъй като на страница 2-ра задълженото лице изрично е декларирало, че не желае да бъде публикувана информация относно лицето, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала."

Електронната система на регистъра, при публикуване на декларациите, автоматизирано заличава информацията, за която деклараторът е посочил, че не желае да бъде публикувана, твърдят от антикорупционната комисия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

2

рамбо

11.05 2019 в 06:33

При всичките далавери във фонд Земеделие, този отдавна би следвало да му "подадат оставка", както направиха и при другите, уж поради морални причини и да се замаже положението. Само че Порожанката е човек на Доган и Пеевски и Боко не може да го пипа , докато не каже хидроинженера.

6239

1

Izoblechitel

10.05 2019 в 23:27

Оставка!