Радан Кънев: Бойко, г-н Борисов, Вие сте шампион по безполезно присъствие в политиката

OFFNews 05 август 2020 в 14:35 11568 2

Евродепутатът и бивш лидер на ДСБ Радан Кънев призова незабавно да подаде оставка и бързо провеждане на предсрочни избори.

Той коментира във фейсбук словото на министър-председателя на сбирката на партийния актив на ГЕРБ, на която хора с баджове на партията биха журналисти и протестиращи.

Според Радан Кънев Борисов е "шампион по безполезно присъствие в политиката".

Ето и цялата позиция на евродепутата:

Господин Бойко Борисов, премиер в неосъзната оставка, каза, че има много работа за вършене - нови здравни, социални и икономически мерки, национален план за възстановяване и инвестиции на парите от ЕС и Зелената сделка, икономическа модернизация, нов бюджет...

Именно - той изреди НЕСВЪРШЕНАТА работа на днешното правителство и мнозинство. Работа, която не намериха смелост и компетентност дори да започнат, която днес са неспособни да изобщо да планират. А тя наистина трябва да бъде осъществена ...

Каза, че е нужно национално съгласие и спокойствие. Прав е - нужно е. И двете - и националното съгласие, и общото усилие за модернизация на обществото, минават през оставка и спешни нови избори. Толкова. Другото е плява, празни приказки.

Бойко, г-н Борисов, Вие сте шампион по безполезно присъствие в политиката. Тези десет години, с малки изключения, ще бъдат запомнени като обществен застой, пропуснати възможности, изоставане от Европа и нов разцвет на мутрите. Имате последен шанс да бъдете полезен - да дадете възможност на обществото да тръгне бързо напред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

05.08 2020 в 18:14

Кънев, Рамадане, ти си шампион по нагаждане. Как все успяваш да си добре, който и да е на власт, направо си персонификация на ДПС в една личност.

11719

1

Краси

05.08 2020 в 15:32

Не бих го формулирал толкова меко - присъствието на мутрите в политиката от 10 години не е безполезно, а крайно вредно. То не само задържа нашето развитие по европейския ни път, а ни върна много назад и в страни от ЕС.
В икономически план се развиват само фирми, които работят извън България и не зависят от мутрите. Присъдружните на мафията фирми не можем да ги причислим към добре развиващите се, защото те живеят от (у)присвояване на европари и държавни поръчки.
Докато не се изчистят мутрите от правосъдната система, министерството на вътрешните работи и службите, ще гледаме Шенген през крив макарон, защото ЕС никога няма да рискува тайните му да попаднат в ръцете на престъпни банди.
Влизането ни в ERM2, с което толкова се гордеят, е закъсняло поне с 5 години поради същите обективни причини, че бандитското управление и олигарси точат и фалират банки, както си искат.
Да споменавам ли с колко места се смъкнахме надолу в списъка за свободната журналистика за 10 години?