Радан Кънев: Борисов не успява да уговаря пари в Брюксел, той е извън дебата

OFFNews 19 юли 2020 в 11:19 8738 2

„Силно и положително впечатление на протестите ми прави, че виждаме поколение български граждани, израсли в държава член на Европейския съюз, и те не могат да приемат двойния стандарт на ценностите. Вярвам, че ще изградят политическа система, която отговаря на европейските стандарти“.

Това обяви евродепутатът Радан Кънев пред БНР.

Според него правителството не може да се включи адекватно и в европейската политика.

"Българското правителство трябва да бъде определено и като опасно за икономиката на страната. Борисов не успява да уговаря пари в Брюксел, той е извън дебата. Като нямаш цели, не може да има успех за теб. Това правителство е във фактическа оставка, трябва да стане и в юридическа. Днешният парламент няма капацитет", каза Кънев.

„Имаме нужда да излекуваме разединението в обществото, да спрем междуинституционалната война. След това трябва да се състави стратегически план за излизане от кризата. Но конструктивната дейност изисква сериозна промяна днес“, коментира Радан Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3910

2

Georgi Gracata

19.07 2020 в 14:13

След дъжда не трябва качулка,а действия да се спре кражбата на помоща която отива за членове на ГЕРБ.

3000

1

DeadManWalking

19.07 2020 в 14:00

Не знам дали има някой нормален човек, който да допуска, че е възможно Борисов да уговаря нещо смислено в Брюксел.

Получавали сме и ще продължаваме да получаваме финансиране от Европа, но това винаги е било, не благодарение на "усилията" и "ентусиазмъ" на крадливата ни циркова трупа, а въпреки нея. Просто така работи системата, а ние за щастие сме все още в нея.

Някакви пари ще дойдат. Може дори някаква част от тях да отидат за нещо смислено, промъквайки се между корупционните схеми. Дай Боже!

Само срамът и излагацията ми идва малко в повече... Няма ли чалъм да ходи в Брюксел някой, който, ако не друго, просто да не ни излага... и да не се срамуваме от него и ганьовските му маймунджилъци... Поне това.