Радан Кънев: Няма как да влезем в Шенген, докато продаваме паспорти

OFFNews | 22 май 2019 в 20:00 | 2842 |2

По бТВ се проведе предизборен дебат между Радан Кънев ("Демократична България"), Александър Йорданов (ГЕРБ и СДС), Юлиян Ангелов (ВМРО) и Велизар Енчев (БСП). В него кандидатите кръстосаха шпаги по редица въпроси, свързани с членството ни в Европейския съюз и ситуацията в страната.

Кънев коментира, че е невъзможно България да очаква да влезе в Шенген, когато все още не сме решили скандалите с продажба на български паспорти, както и това, че в парламента и в ЕП влязоха партии благодарение на парите, взети от фалиралата КТБ. Според него, "корупцията е тежката реалност, в която живеем".

Той още изтъкна, че ГЕРБ, БСП и "Обединение патриоти" започват да се крият всеки път, в който се заговори за реформа в прокуратурата. Въпреки това той се радва, че по време на избори все пак се повдига темата за правосъдна реформа.

Юлиян Ангелов от ВМРО коментира, че Кънев няма право да говори за морал, тъй като подкрепя гей браковете, а "Демократична България" няма общо с дясното, тъй като е влязла в коалиция със зелените.

"Не съм привърженик и не съм бил (бел. ред. - на гей браковете). Тези въпроси не трябва да са общоевропейски, а трябва да се решават в България. Винаги съм имал кауза и тя е, че българските демократи имат право на алтернатива на ГЕРБ, защото ГЕРБ се държи като комунистическа партия", отвърна Радан Кънев.

Водещата на предаването Цветанка Ризова помоли за коментар от участниците във връзка с думите на лидера на европейските либерали Ги Верхофстад, че крайнодесните европейски партии целят да разрушат Европа, финансирани от Русия.

"Когато осъзнаем, че сме част от една велика сила, част от най-голямата икономика, тогава ще разберем, че великата сила сме ние", заяви Кънев и допълни, че крайните националисти в Европа в 90% от случаите се оказват обикновени мошеници, които използват чувствата на хората за лично обогатяване.

Препоръчани материали
ордер

Рейтинг : 11250

23.05 2019 в 03:45 2
+ 10
- 1
НА ЗАЕМ ОТ ДРУГ ФОРУМ
„Valeri Vladimirov
Еддинствено БСП могат да гътнат ОПГ ГЕРБ. Затова не разпилявайте гласовете си по разни други мераклий за топли места в ЕП. Колкото и да мразите БСП, пуснете бюлетина 18. После си мийте ръцете, къпете се, може дори да повръщате от отврат и гнус. Направете го за България, за децата си, за възрастните си родители.
Все пак са евроизбори. До предсарочните ще се оформят нови политически проекти, тогава вече може да преценявате на кой да дадете шанс.
В това време президента и служебното му правителство едва ли ще простят на българоубийците от ГРОП и подлогите им.
БЮЛЕТИНА №18... ИЛИ ОТПИСВАЙТЕ 13 ВЕКОВНАТА ДЪРЖАВА.
ЗАПОМНЕТЕ - заложете на единствено печелившото число - 18!“
newfoundland

Рейтинг : 1685

22.05 2019 в 22:28 1
+ 0
- 2
Радан, който доразцепи десницата и се съюзи със странни субекти, явно е предприел тактиката "плашат ни".