Радан Кънев: Сидеров ме съди за 15 000 лева за обида и клевета

OFFNews 12 август 2019 в 15:51 6671 2

Лидерът на Атака Волен Сидеров съди евродепутатът Радан Кънев за клевета. Искът е заведен в Софийски районен съд. 

Това съобщи Кънев на страницата си във фейсбук. 

На връщане от отпуск, с изненада получих искова молба от г-н Волен Сидеров, който ме съди за 15 000 лева.
Поводът е, че съм реагирал на неговото изказване, че в средата на 19 век „няма български народ, няма българска нация, никой не знае, че има българи изобщо“. И в реакцията си съм отбелязал - съвсем вярно, впрочем - че "никое хюмне, мекере, ибрикчия или предател" не е обиждал така българите, пише Радан Кънев. 

Той прилага и отговора си до СРС на исковата молба. 

Не оспорвам, че в началото на март 2018 г. съм публикувал в личния си профил във фейсбук протестния текст, пише Кънев. Не оспорвам, и че целта на публикацията ми е била да изразя остра и крайно негативна политическа позиция спрямо конкретно политическо изявление на ищеца, уточнява той. И признава, че умишлено е използвал груби изрази. 

Радан обаче оспорва твърдението, че това са обидни клеветнически квалификации. Кънев обяснява, че целта му не е била да обиди лично Сидеров, а е реагирал на "политически тези, изразени от ищеца". 

Неслучайно в целия текст атакувам "думите" на ищеца, а не неговата личност, към която нямам отношение, нито особени лични впечатления, пише още Радан Кънев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12860

2

newfoundland

13.08 2019 в 20:53

Радан е време да си плати за всички необмислени изказвания.

6063

1

Синия гол шаман

13.08 2019 в 12:38

Рада Дълбоката,стига си хленчила, ами вади кеша и снасяй! И друг път преди да си отвориш устата и да изсереш поредното говно, се ощипи по розовия гъз.