Радан Кънев: Убитият Петър Христов беше политически господар

OFFNews | 12 януари 2018 в 19:06 | 20667 |5

"Под повърхността на стабилността се случва нещо много лошо. Петър Христов беше мащабна политическа фигура, най-малко във великотърновска област, но бих казал в целия северен и централен район. За хората там той беше политическият господар, а не приятел на ГЕРБ. Той беше човекът, който им редеше листите, който определяше кандидатите за кметове."

Това каза зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев в ефира на bTV по повод показното убийство на бизнесмена Петър Христов.

Кънев добави, че в България няма нормален политически сблъсък, а противопоставянето става "под водата".

Борисов много успешно разцепва комунистическата партия на червените другари. Истинският ръководител на ДПС излиза на Нова година специално да каже, че Борисов няма алтернатива и публично разкрива, че той не е опозиция, заяви Кънев.

Зам.-председателят на ДСБ коментира още приетия антикорупционен закон, внесен от ГЕРБ:

"Сериозните случаи на корупция са престъпление и трябва да бъдат наказвани. Престъпниците да лежат в затвора. Това е превенцията на корупцията. Всичко друго е приятна украса", каза той и добави, че е възможно новият антикорупционен орган да бъде използван за "бухалка".

Радан Кънев уточни, че новите антикорупционни мерки нямат нищо общо с "румънския модел".

"В Румъния антикорупционното законодателство има два съществени дяла. Единият е Дирекция за почтеност, която само напомня на това, което се създава сега в България. Начинът на избор на ръководството е различен и правомощията са различни. Тя основно следи доходите и имуществото на политиците. Но има и Национална антикорупционна дирекция, която си е прокуратура. Това е зам.-главен прокурор, който има правомощията да разследва и главния прокурор, може да разследва президента, може да разследва и премиера. Има контрол вътре в самата система на прокуратурата и това е срещу което основните властимащи в България - премиерът Борисов и главният прокурор Цацаров, винаги подскачат като луди, когато го чуят"

Hissarion

Рейтинг : 2865

17.01 2018 в 14:39 6
+ 2
- 0
Какъв затвор - то оставка не можеш да ги накараш да подадат, че затвор?! Пресен пример - Нено Конспиролога.
wayOff

Рейтинг : -10576

13.01 2018 в 16:08 5

Този коментар е скрит заради отрицателен рейтинг на потребителя. Ако все пак желаете да видите мнението му, натиснете тук

Мойри

Рейтинг : 221

13.01 2018 в 14:19 4
+ 5
- 0
Хайде сега Стефане, Кънев трябвало да следи за реда, справедливостта и здравето на хората в държавата. Че нямаме институции, нямаме, ама да минаваме на първобитно общинно ниво и да приписваме гола вина на когото ни падне е жалко.
Стефан

Рейтинг : 15242

13.01 2018 в 07:04 3
+ 11
- 6
Кънефф, като знаеше това - що не го каза преди да го убият? Можеше да спасиш човешки живот.
ВИКТОР

Рейтинг : -1230

12.01 2018 в 21:02 2
+ 0
- 31
всъщност - кой е Кънев??