Радан Кънев: Визитата на Макрон не бе много успешна

OFFNews 28 август 2017 в 09:18 8407 7

Радан Кънев

Срещата между Бойко Борисов и Еманюел Макрон не беше много успешна за нито едната от двете страни, коментира зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев в сутрешния блок на bTV. 

"Чухме, че ще влезем в Шенген, но друг път. Що се отнася до присъединяването към еврозоната, въпросът опира основно до Европейската централна банка", каза Кънев.

Макрон искаше да получи подкрепа на промените в директивата за командироване на работници е ЕС и ние имаме интерес българските работници да бъдат командировани във Франция, но трябва да се борим и с измамите в тази сфера, добави той. Според него ако предложенията на Макрон бъдат приети без промени, цялата ни икономика ще пострада и ще престанем да сме конкурентни на европейския пазар. Той оцени позицията на Борисов като по-отговорна, защото била резервирана, и критикува президента Румен Радев, който „кой знае защо даде безрезервна подкрепа”.

Кънев даде оценка и на първите сто дни на кабинета "Борисов 3": "За съжаление нищо не се случи. По отношение на политиката към Македония може би това е единствената сфера, където българското правителство се справи добре. Но не бива да се допуска да се пакетира Македония в съмнителното шаблонно понятие „Западни Балкани".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7705

5

gogule

28.08 2017 в 12:25

Ех Раданчо ,ех Кънев !! Горчиво ,много е горчиво гроздето нали Радане ?Споко ако устискате до следващите избори никой няма а ви брои за живи !То не че сега някой ви обръща внимание де !