Радан Кънев и Елена Йончева внесоха в ЕП искане за пленарен дебат по институционалната криза в България

OFFNews 14 август 2020 в 10:56 5954 2

Снимка bTV

Евродепутатите Радан Кънев (ЕНП/ДБ) и Елена Йончева (ПЕС/БСП) внесоха в деловодството на Европейския парламент искане за пленарен дебат за институционалната криза в България.

То е подкрепено от 55 евродепутати.

Пред Европейската комисия се поставят следните въпроси за дебат:

Как Комисията оценява настоящата ситуация в България по отношение на свободата на медиите, антикорупционните реформи и независимостта на съдебната система?

Какви инструменти могат да бъдат задействани на равнище ЕС, за да се предотврати по-нататъшното влошаване на принципите на правовата държава в България?

Какви конкретни стъпки е предприела Комисията по отношение на България и какви допълнителни препоръки могат да бъдат ефективни за подобряване на ситуацията?

„Ще положа нужните усилия, в т. ч. политически дебат в рамките на групата на ЕНП, Председателският съвет на ЕП да включи дебата в дневния ред на пленарната зала“, заяви Радан Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11719

2

Краси

14.08 2020 в 14:28

На мутренската партия ГЕРБ през 2006 г. й бабуваха германските партии ХДС и ХСС, после спираха Еврофондовете на Станишев, за да й помогнат да се качи на власт. Не че не е имало основание да спират фондовете на Станишев и на Орешарски, но има десетократно по-сериозни причини да ги спрат и на престъпната корумпирана мутра Борисов, а не го правят.
Сега ЕНП брани същата тази мутра със зъби и нокти, като се правят на ударени. А тайните им служби имат всички досиета за престъпната дейност, на Борисов преди да изгрее като политик.
Нека бъдат така добри да признаят грешката си и да я поправят - ще е поне някакво удовлетворение за милионите българи, крадени цяло десетилетие.
А това, че ние трябва да си свършим работата по площадите и да изгоним престъпниците от властта, е ясно. Затова довечера като свърша работа, идвам да поработя на площад Независимост. Призовавам колкото може повече хора, да сторят същото.

6145

1

kokoten

14.08 2020 в 11:31

Да не се излагаме и да свалим с общи усилия мутрите и патриотарската паплач,обсебили държавата...няма леви,няма десни,всички на бой с тая зараза,иначе няма оправяне...не ЕС или който и да е друг,ние трябва да си изринем лайната,които сме насрали последните 20 години,иначе ще оправдаем твърденията,че не сме народ,а плява....