Радев: Ако на управляващите не им харесва отношението на хората, трябва да се замислят за начина на тяхното управление

OFFNews 20 февруари 2020 в 11:09 4501 8

Снимка БГНЕС

Румен Радев

Ако на управляващите не им харесва отношението на хората, трябва да се замислят за целите и начина на тяхното управление.

Това коментира президентът Румен Радев в Русе, където присъства на честванията по повод 142 години от освобождението на града.

Поводът за думите му е декларацията на ГЕРБ, в която управляващата партия настоява държавният глава да се извини, защото паметта на Апостола на свободата е била "поругана под неговия патронаж". ГЕРБ нарече това политически гаф.

На 19 февруари, в речта си по повод 147-годишнината от гибелта на Васил Левски, президентът заяви, че "свободното слово, честните избори, разделението на властите днес са похитени". "И днес се питаме това ли е чистата и свята република на Дякона? На такива ли хора оставихме народната работа, които са разсъдителни, постоянни, безстрашливи и великодушни, както ни завеща Левски? Или на ония, които по думите на Апостола, подменят демократската република с деспотско-тиранска система?", добави Радев в словото си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8596

8

NikiDanev

20.02 2020 в 14:46

Мъ наша работа си е да лепим етикети да се тиквосваме или боклучим. На никой не му влиза в работата кого харесвам, за кого съм гласувал. Мога да храча и да получавам плюнки. А политиците трябва да го могат още повече. Обаче да се хилиш като пача на гроба на Левски е доста просташко. Да, знам, че на Румбата Тъпото и на Корнелка не им пука за това,. Друга работа ако беше се случило пред паметника на руските им господари, декларации щяха да пишат и да защитават демокрацията. За тях българинът е тоя дето ги обича, второ обича Русия, трето мрази ББ. Могат и чупки в кръста да правят и като Майчето на десни да се правят, но тия три принципа са важни. Аз пък харесвам Левски, знам отношението му към Русия и мразя, че сме толкоз прост народ.

11178

7

Крушата

20.02 2020 в 14:09

"какъв " човек " трябва да си , та да се опитваш да се качиш на раменете на най-светия ЧОВЕК на България за до го ползваш за изява на ниските си политически пристрастия."
А кой политик не го прави!?!
С каква цел се полагат тези венци и се четат речи в послания!?
И защо някой политик трябва да го прави!
Не се ли използват образите на народните герои от всеки един политик изнасящ от трибуните на честванията дълбокомислени речи за увеличаване на неговата или на партията популярност? И не се ли отправят често послания към настоящето на подобни чествания в най-различен контекст?

705

5

order

20.02 2020 в 13:50

Мдаааааааа........... ............
Навършват се 7 години от самозапалването на Пламен Горанов
Грамадата пред сградата на община Варна ту изчезва, ту се появява, а по политическите върхове на държавата няма промяна .......
https://www.segabg.com/category-bulgaria/navurshvat-se-7-godini-samozapalvaneto-na-plamen-goranov

14048

4

voododoll

20.02 2020 в 12:48

Използвахте подмасянето на цветя на паметника на може би най-значимия герой в българската история за да си пробутвате политическите слюнки. По-ниско надали можете да паднете. Вие сте срам за България!

5300

2

квазимодо

20.02 2020 в 12:17

Не ,няма как . Трябва да спомена и следното : какъв " човек " трябва да си , та да се опитваш да се качиш на раменете на най-светия ЧОВЕК на България за до го ползваш за изява на ниските си политически пристрастия. Този път наистина загубихте много Г-н "президент"

13874

1

emanuilis

20.02 2020 в 11:29

Ако се има предвид, че #МаяМа, „гусин" Президента, г-н Божков и др. ПОДОБНИ са т.нар. „хора", заглавието има смисъл.