Радев: Да пазим авторитета на Плевнелиев, ако той не знае как

Мая Младенова 10 септември 2018 в 14:03 5856 5

Моят призив към политическите партии е да се обърнат към проблемите на българите. Призовах и правителството да се обърне към своите отговорности. Към момента то тиражира серия скандали и интриги, за да очерни своите опоненти и, разбира се, да прикрие най-важните проблеми на нашето общество – корупцията и беззаконието. 

Това заяви в Шумен президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за направеното от него обръщение към народа по повод началото на новия политически сезон.

В отговор на въпрос, че в обръщението си е заявил, че „не прогнозира предсрочни избори“, президентът Радев подчерта, че това е изопачено тълкуване на думите му. „Констатирах очевидното – че към момента предсрочни избори няма да доведат до нов изборен резултат, до излъчване на ново мнозинство. По-скоро виждате, че и самите социолози не предвиждат промени и създаването на устойчива алтернатива. Всички я очакваме“, допълни държавният глава. 

„Мисля, че всички трябва да пазим авторитета на бившия държавен глава дори когато той самият не знае как да си го опази“, заяви още президентът Румен Радев в отговор на въпрос за днешните коментари на президента (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев.

В отговор на въпрос за проведените по-рано през деня срещи с кмета Любомир Христов и общинското ръководство, президентът Радев подчерта, че трябва да се възстанови системата на висшите военни училища в страната, включително в Шумен. Само тогава те ще имат нужната самостоятелност и ще могат да имат необходимата свобода да вземат бързи, ефективни и ефикасни решения и да работят по-тясно с местната власт, заяви държавният глава.

Румен Радев изрази подкрепата си на Архитектурния комплекс „Създателите на българската държава“ край Шумен да бъде предоставен статут на паметник с национално значение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

5

Стефан

11.09 2018 в 03:59

:))
Господин Генерал, сам съм служил. При длъжности и звания, и с историята на семейството си. Напълно разбирам действията по спасяването на Командирът в случай на не дай боже.
Но съществено се надявам, да не очаквате от мене, или поверените ми подразделения, да загинат в името на някой си роско.
Съжалявам, но пехотата и психиатрията са различни понятия.
Аз съм от пехотата, чест имею!

7281

4

Чалгомраззз

10.09 2018 в 18:45

Тоя румен не е никакъв обединител, а амбициозно и отмъстително бюрократче-лош кавър на жиката, алал да ни е...

6000

1

Аннар Хия

10.09 2018 в 14:29

Ха-ха, закова го. Все повече ми допада този президент. Даже ако се постарае, може да стане най-добрият досега. Факт е, че има издънки, като всеки друг, и че трябва да си усъвършенства риторическите умения, за да не звучи така сковано и наизустено, но той е най-социалният досега и очевидно освен необходимото уважение към околните, има и достойнство, докато Плевнелиев е просто като марионетка с мили очи, който явно си мисли, че да се дъниш ежедневно е някакво постижение. Да не говорим, че на всички стана известно колко е подъл към всеки, който си струва. Човек без ценности, който още преди да се пенсионира се превърна в пошло старче.
 
X

Подкастът на OFFNews