Радев: Политически проект на Васил Божков е несериозен и трудно реализуем

Разкритията за интимните връзки с едрия бизнес оставят усещането за тежки зависимости в изпълнителната и законодателната власт, каза президентът

OFFNews 09 юни 2020 в 17:43 5159 1

Разкритията за интимните връзки с едрия бизнес оставят усещането за подмяна, за тежки зависимости в изпълнителната и законодателната власт.

Това заяви президентът Румен Радев в отговор на въпрос от журналисти в Генерал Тошево за отправените обвинения от Васил Божков към правителството и заявените от бизнесмена амбиции за нов политически проект.

По думите на държавния глава подобен политически проект е несериозен и трудно реализуем.

Смущаващо е, че обвиняемият Божков звучи по-убедително от неговите обвинители, а още по-смущаващо е, че информацията, която предоставя, се потвърждава от представители на правителството, въпреки опитите за неглижиране на фактите, заяви Румен Радев.

Помолен да коментира видеозаписа, от който става ясно, че земеделски производители са получавали повече от полагащите им се средства от европейските фондове, държавният глава заяви, че министър Танева е изрекла на глас цялата философия на кабинета – разпределяне на пари на близките до властта фирми без оглед на крайния резултат и прикриване на измамата.

„Европейските средства трябва да се разпределят прозрачно и да достигат до работещите стопани, до най-дребните и до средните производители“, посочи президентът.

Попитан дали приема обяснението „мълчете, за да не ни спрат парите от Европа“, Румен Радев добави, че явно „има опити да ни накарат да не вярваме на това, което чуваме, но няма как да стане“.

„При тези скандали за Брюксел ще става все по-трудно да подкрепя корупционното статукво в България“, подчерта още президентът.

Относно евентуалното удължаване на извънредната епидемиологична обстановка държавният глава заяви, че все още няма ясни критерии за действията, които се предприемат в борбата с коронавируса.

„Влязохме в това извънредно положение без някакви ясни критерии и излизаме от него рязко също без ясни критерии. Тук за е мен големият риск“, допълни президентът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3900

1

минувач

09.06 2020 в 22:12

Щом има кой да плаща всичко е възможно!
Бай Ганю и магаре ще сложи за премиер (или президент), стига да реши, та какво остава за Черепа от Магурата...