Радев и Нанков обясниха защо подават оставки, Московски в болничен

OFFNews 31 август 2018 в 12:48 11642 7

Ние очевидно не сме организирали работата така, че да не се случи този инцидент. Това преля чашата. Поемаме политическа отговорност. Вероятно носим и персонална вина, такава имат и много други.

Така вътрешният министър Валентин Радев обоснова решението да се раздели с поста си заради трагедията край Своге наред с двама други свои колеги - регионалният министър Николай Нанков и транспортният Ивайло Московски.

Може би координацията на ведомствата под наше ръководство по темата пътна безопасност не е била на нужното ниво, добави Николай Нанков.

Радев и Нанков дадоха брифинг в Министерския съвет около час след като гръмна новината, че премиерът е поискал оставките им.

Московски не присъства на пресконференцията. Бе обявено, че той е в болничен.

Борисов също не бе на брифинга.

„Ние сме лицата на министерствата, ние подаваме оставката. Така се прави по белия свят и ние го правим. ГЕРБ го прави“, добави МВР шефът.

Забавянето на оставките с няколко дни след катастрофата Радев обясни с това, че е трябвало работата по разследването на инцидента да бъде надлежно свършена и предадена на следствието и прокуратурата.

Още в неделя сме заявили нашата готовност да подадем оставки, отговориха министрите на въпрос дали сами са взели това решение или за него е настоял премиерът. 

Седем сигнала са подадени до общини конкретно за този участък. Това може да направи едното министерство. Другите може да направят друго, допълни Радев относно пропуските, които са могли да бъдат избегнати и са коствали 17 човешки живота. 

Правителството на ГЕРБ наполовина сваля жертвите на пътя, посочи Валентин Радев.

От думите на двамата министри стана ясно, че те най-вероятно ще се върнат като депутати в Народното събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8931

7

AnderXale

31.08 2018 в 23:20

И сега ще ги назначат на други постове с двойни заплати...

6774

6

ЛАФЪРДИЕВ

31.08 2018 в 15:04

Та вие с цялостното си творчество досега я пълнихте чашата. Автобусът бе капката, която предизвика преливането и. Тъй,че моралната отговорност си я носете на рамо. И не са пънете да съчинявате мотиви за нея.. Щото нямаше и мотиви - освен политическото определение "блюдолизец-храбър на Баце", за тургането ви на власт..

8074

4

JustSoYouKnow

31.08 2018 в 13:41

Или идеята е процента да е същия, но населението на България да спадне наполовина.... ???? Айде чао и дано повече не се видим.

8074

3

JustSoYouKnow

31.08 2018 в 13:40

Какви на половина сънувате бе... Оня ден ги гледах статистиките от 105 на 100 хил(за това на колко беше не съм сигурен) от 2007 до 2018 броят на жертвите годишно е паднал до 95 на същата бройка. Този изобщо знае ли как работят пропорциите или може само да си отваря устата и да излизат лъжи. А не бе са се светнах то сме на ~ половината на годината и за това. Сигурно в полунощ на нова година ще каже, че напълно са решили проблема. А Московски кога. А футболистчета. А тоя дето им е шеф? Или той обикаля наляво на дясно забранява, нарежда, ама иначе не знае какво се случва?

6145

2

kokoten

31.08 2018 в 13:23

...нагла измет....главната Мутра да не се снишава и крие зад оставките на тия трима идиота,ами да си подава оставката,пък ако тъпаците го изберат пак-халал да ни е.....аз напускам местообитанието....

15256

1

mendi

31.08 2018 в 13:18

Ayyyy! поели политическата отговорност! Каква саможертва... Ама откраднатите пари от тоя и много други проекти са им по джобчетата! Тия на едната заплатка не чакат!!!

А наказателната отговорност кой ще я поеме? А сетих се - шАфьора!!!