Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Радев на аудиенция при английската кралица

OFFNews 18 октомври 2018 в 06:54 2699 0

Радев на аудиенция при английската кралица

Президентът Румен Радев ще има аудиенция при английската кралица Елизабет II. Българският държавен глава е в Обединеното кралство е на работно посещение във Великобритания по покана на кралицата. 

По-късно през деня президентът Румен Радев ще изнесе лекция на тема „Предизвикателства за сигурността пред Европа“ в “Оксфорд Юниън“ – най-голямата общност за дебати на Университета в Оксфорд, основана през 1823 година. Държавният глава ще разговаря и с български студенти, които следват във Великобритания, и с членове на Комитета на „Оксфорд Юниън“.

В рамките на визитата си във Великобритания на 19 октомври президентът и българската делегация ще посетят Уестминстърското абатство в Лондон.

По време на посещението във Великобритания съпругата на държавния глава Десислава Радева ще се срещне с учители, преподаващи в българските училища във Великобритания.

В сряда Радев посети щаба на Съюзното военноморско командване на НАТО-MARCOM в Нортууд, в което се планират и контролират всички морски дейности на Алианса. Радев се срещна с командира на MARCOM вицеадмирал Клайв Джонстън, с когото обсъдиха съвместните операции и учения, в които България участва, както и сътрудничеството на Военноморските сили на България в рамките на НАТО.

В рамките на визитата си президентът се срещна и с наши сънародници, живеещи във Великобритания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews