Радев ще гарантира сигурността на Цветан Василев, ако се върне в България

OFFNews 20 август 2017 в 19:27 11164 2

Гарантирам сигурност на Цветан Василев, ако дойде в България и даде показания. Това обеща президентът Румен Радев в Ахелой.

Изявлението дойде, след като съпругата на Василев поиска намесата на Радев за защита на дъщеря им Радосвета Василева, която беше обвинена в пране на пари. 

Радев посочи, че Цветан Василев може да допринесе много за изясняването на фалита на КТБ, като даде валидни показания и посочи доказателства, но това трябва да стане в прозрачен публичен процес.

Той посочи, че с разсекретяването на двете стенограми за КТБ е дал своя дял в осветляването на скандала и оттук нататък думата има правосъдието, а правомощията на президента за съдебната власт са ограничени.

Президентът коментира и проверките на шума по морето. Той подчерта, че трябва да има разговор между държавата и собствениците на заведения. 

Скандалът около „Слънчев бряг” каза някои неща, които всички знаем. Аз се надявам, че правителството ще инициира този диалог. Правилата трябва да са ясни предварително и да не се сменят по средата на сезона, каза Румен Радев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12392

2

мгергов

21.08 2017 в 14:09

Аз искам някой да ми гарантира, че ще си понесе наказанията...

29585

1

Izalina

20.08 2017 в 23:08

Ама разбира се.
Гаранция - цяла Франция и част от Индия.
Не се съмнявам в идеалистичните намерения на Радев. Съмнявам се във... Всичко ДРУГО.