Радина Банкова: Искам хората да припознават Ловеч като добро място за живеене

OFFNews 12 октомври 2019 в 14:36 1848 0

"Искам хората да припознават община Ловеч като добро място за живеене и работа".

Това заяви Радина Банкова, кандидат за кмет на Ловеч, подкрепена от "БСП за България", пред жителите на село Владиня. Тя подчерта, че в производството трябва да създаваш условия за труд, добър екип, пазари и всичко това става трудно, изисква се продължително време, упоритост и всеотдайност.

"Всичко това съм постигнала, но мотивацията ми да се включа в тази предизборна кампания като кандидат за кмет е желанието ми да видя хората от моя роден град спокойни и усмихнати, с работа и добра среда за живеене и за отглеждане на децата си", обясни тя. Според нея всичко това в момента липсва, но ако не се предприемат спешни мерки за промяна на икономическата ситуация, на погрома в здравеопазването, на занемареното образование, след няколко години ще бъде много късно да се предприеме каквото и да е. Банкова подчерта, че много неща в нормативната база на общината не съответстват на необходимостта за развитие, не съдействат работата на общинската администрация да е в полза и интерес на гражданите. "Това трябва да се промени и аз и моите съмишленици от инициативния комитет, както и кандидатите за общински съветници от Коалиция "БСП за България", имаме програма и визия какво трябва да се направи като промени в отделните направления", допълни кандидатът за кмет. 

Николай Стоянов, председател на инициативния комитет, предложил кандидатурата на Радина Банкова за кмет на община Ловеч, заяви: "Радина Банково може и знае как да направи наложителните промени в общината, за да излезе градът ни, а и селата, от ситуацията на пълен застой и връщане назад през мандата на последното четиригодишно управление."
Жителите на селото споделиха, че се чувстват забравени - кола от сметосъбирането не е идвала в селото повече от месец и контейнерите са препълнени, а около тях е зарито с боклуци; пътят до селото е джунгла, на един опасен завой има паднала мантинела, която няма кой да поправи; гробищният парк е неподдържан.

"Не мога и не искам да се примиря с това, което се случва в община Ловеч", заяви Радина Банкова пред жителите на село Горан. Като основни цели пред нея и листата на БСП тя посочи да се съживи икономиката, да се премахнат всички онези нормативни документи на общинската администрация, които спъват развитието на малкия и средния бизнес и пречат на големи инвеститори да дойдат тук. "Наложително е да се инвестира в млади и способни специалисти, които биха могли да градят своето професионално израстване в Ловеч", заяви Банкова и подчерта, че от такива хора има нужда и в здравеопазването, и в образованието Тя заяви готовност да работи с хора с лична инициатива, хъс и подготовка, които могат да загърбят личните си интереси и да се обърнат с лице към проблемите на гражданите, да потърсят тяхното съдействие и единомислие. "Сегашното управление не се интересува от мнението на хората, затова апатията и безразличието са завладели всички. Това ли е бъдещето на Ловеч, това ли ще оставим на децата си? Аз лично, като гражданин на общината, не мога и не искам да се примирявам с това, което се случва. Затова, всички ние, които сме останали тук, трябва да направим така, че да създадем една друга, по - добра и по - ведра среда за живот на всички, едни приемливи условия за работа на младите хора, които да се върнат в града", каза още Радина Банкова. 

Кандидатът за общински съветник от Коалиция "БСП за България" Валя Янкова заяви, че ако могат да се направят промени в управлението на общината, което е крайно наложително, ако трябва да се спре безумното харчени на парите, събрани от данъкоплатците, едва ли има по- добре подготвен човек от Банкова, която с един добър екип ще постигне заложеното в нейната платформа, както и в платформата на БСП за развитие на Ловеч
Жителите на с. Горан споделиха, че от общината не спазват наредба, според която от наеми и продажба на общински имоти в съответното населено място, там трябва да остават 30 процента от получената сума.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови