Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Рашидов: Чеп за зеле не става от пеликаните около Стоянович

OFFNews 27 май 2014 в 13:46 6726 10

Вежди Рашидов

„Това са хора, с които не бих отишъл и до тоалетната. Чеп за зеле не става от тях. Тези пеликани, които са около министъра, да си взимат чантите тия ялови експерти и да си ходят. Комунизмът не си е отишъл, пеликаните отново са гладни.“

Такива гневни думи отправи по адрес на експертите в кабинета на министъра на културата Петър Стоянович неговият предшественик от ГЕРБ Вежди Рашидов.

Днес скулпторът събра журналистите, за да изрази възмущението си от начина, по който се управлява сектор „Култура“. Той се оплака и от факта, че настоящият кабинет прави проверки на начина, по който са се стопанисвали ведомствата по време на ГЕРБ.

„Сред отличниците, управлявали най-големи суми без нито едно нарушение, са Министерство на културата и някои общини", похвали се Рашидов.

Бившият министър разкритикува наследниците си с мотива, че в края на мандата си ГЕРБ са оставили редица проекти, които са чака ли само да бъдат открити.

"От една година няма процедура да се продължи Ларгото пред ЦУМ, където над 100 археолози работиха денонощно, а сега е обвито с найлони и е станало вода до колене", каза Рашидов.

Той не пропусна да коментира и любимата си тема – Българския Лувър. По думите му музеят е бил готов преди една година. Вчера министър Стоянович покани Рашидов да посети музея, преди той да бъде отворен официално.

Скулпторът каза, че е настоял на посещението да присъстват и медиите.

Рашидов се опасява, че управляващите ще си припишат заслугите за Българския Лувър, който депутатът на ГЕРБ чувствал като свое постижение.
„Прехвърлял съм тухли, поливал съм паркове“, каза Рашидов и подчерта, че няма да допусне някой друг да отнеме постиженията на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!