Реформаторите ще помечтаят и ще върнат мандата

OFFNews 15 декември 2016 в 12:02 2960 0

Снимка OFFNews

Този парламент е изчерпан. Необходими са предсрочни избори на възможно най-ранната дата, това заяви в ефира на БТВ Ивайло Калфин. 

Според него няма вариант, при който реформаторите да използват връчения им мандат и да съставят стабилно правителство, защото няма кой да го подкрепи в рамките на сегашното Народно събрание.

"Реформаторите ще помечтаят няколко дни с мандата в ръце и ще го върнат", каза зам.-председателят на ПП АБВ. Той добави, че една седмица от Блока ще го „разходят“ и ще го върнат, а после може и на стената в рамка да си го окачат.

На въпрос за сформирането на служебен кабинет от президента Росен Плевнелиев Калфин прогнозира, че държавният глава ще направи така, че правителството в оставка да остане до 22 януари и посочи, че в последните седмици сме свидетели на "размотаване" от страна на президента Плевнелиев.

Калфин бе категоричен, че до последния си ден кабинетът "Борисов" е отговорен за управлението на страната.

Зам.-председателят на ПП АБВ коментира и очакванията си за предстоящия вот на фона на поредните опити за социологически прогнози. Според него АБВ стои стабилно и запазва подкрепата си, което й гарантира участие в следващото Народно събрание. 

В заключение Калфин отново призова ръководните фактори в страната ни да концентрират усилията си върху излъчване на кандидатура за овакантеното от Кристалина Георгиева място в ЕК. Всяко забавяне намалява шансовете на България да получи по-престижен и от значение за обединена Европа ресор. „Въпросът с нашия еврокомисар е изцяло в ръцете на правителството", заяви Калфин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови