Решението за партийните субсидии се отлага за юли. ДДС няма да се намалява

OFFNews 25 юни 2019 в 12:11 2061 0

Снимка БГНЕС

Решението за намаляването на партийните субсидии се отлага, стана ясно след съвещанието на Коалиционния съвет, което се проведе днес преди обед в Министерския съвет. ДДС няма да бъде намалявано, обяви управляващата коалиция.

Предстоят нови консултации между парламентарно представените партии, за да има по-дълбок анализ на нужните промени в Закона за политическите партии относно размера на субсидиите. Те се очаква да бъдат гласувани в пленарна зала до началото на август, т.е. преди лятната ваканция на депутатите.

"Още тази седмица от „Обединени патриоти“ ще инициираме консултации в Народното събрание с останалите политически сили, за да намерим разумния баланс и законите за политическите партии и за бюджета да бъдат обсъждани и разглеждани заедно, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в Министерски съвет след заседанието на Коалиционния съвет. - Законите ще бъдат гледани заедно след постигането на разумен компромис между всички политически сили. Като сме поставили срок двата закона да минат през зала до ваканцията от 1 август, за да не бъдем упреквани, че умишлено отлагаме въпроса за субсидиите, за да не бъде разглеждан въобще“, заяви Симеонов. Той добави, че в коалицията всички са на позицията, че субсидиите трябва да бъдат намалени, защото в обществото съществува такова очакване.

Премиерът Борисов коментира, че все още стои зад предложението си субсидиите да бъдат намалени на 1 лев на получен глас.

Борисов обяви още, че няма да бъдат променяни данъчните закони в рамките на мандата, защото такава точка е залегнала в коалиционното споразумение между ГЕРБ и Патриотите. По тази точка вече няма да дебатираме, заяви премиерът. Думите му са по повод предложения от БСП и ДПС за намаляване на ДДС върху някои стоки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews