Рокади в кабинета - Деница Сачева заменя Бисер Петков, областният на Перник си отива

OFFNews 01 декември 2019 в 17:35 4687 2

Зам.-министърът на образованието Деница Сачева ще бъде предложена за министър на труда и социалната политика на мястото на Бисер Петков на заседание на МС във вторник, а областният управител на Перник Ирена Соколова ще бъде сменен, шефът на ВиК вече си отиде. Това обяви премиерът Бойко Борисов. 

"Аз се отнасям с уважение към майките на деца с увреждания, но само аз имам право да назначавам министри, отговорността за правителството е моя", каза премиерът.

Той обясни, че вече никой не иска да работи с Бисер Петков и подчерта, че много организации са изпратили писма до него, за да подкрепят решението му. "Мoитe увaжeния, нo aз нe им ce мecя c кoи пoлитичecки cили щe вoдят рaзгoвoри и щe пoдкрeпят, тaкa и миниcтритe ca мoя oтгoвoрнocт и caмo aз мoгa дa ги нaзнaчaвaм. Кaтo тoлкoвa cи гo хaрecвaт мaйкитe, кaтo дoйдaт нa влacт дa cи гo нaзнaчaт", допълни Борисов.

Премиерът заяви, че коментарите и анализите на Иван Костов за водния режим в Перник са абсолютно правилни. Според информация на OFFNеws на мястото на Ирена Соколова ще бъде назначен Емил Костадинов. Соколова е била предупредена от премиера, чи не се е справила държавнически с водната криза и затова трябва да бъде наказана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4245

2

rrr11

02.12 2019 в 00:15

Поредната калинка и ДС отроче по бащина линия. А тази като голяма част от червените наследници е на хранилка при фондациите на американските левичари.

20699

1

Новак

01.12 2019 в 21:27

Типично мутренско неуважение към хората, с които работиш. Искаш да го смениш - смени го, защо трябва да мачкаш и унижаваш човека? Дано някога всичката тази гадост, която излива върху хората да му се върне тъпкано.