Росен Плевнелиев: Радев се държи като подбудител на протестите

OFFNews 15 ноември 2018 в 09:44 3146 5

Росен Плевнелиев

Недоволните граждани трябва да бъдат чути от институциите, заяви е президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) в сутрешния блок на Нова телевизия.

Президентът Радев в момента се държи като опозиционен лидери и донякъде като подбудител на протестите. Той подклажда напрежението, а не бива да прави това в ситуацията, в която се намира държавата, коментира Плевнелиев.

Според него в момента няма предпоставки за оставка на правителството, но това не означава, че протестите на гражданите не трябва да бъдат чути и институциите да не се опитат да помогнат на недоволните.

„Не съм убеден дали не сме свидетели на геополитически сблъсък на българска територия и службите трябва много внимателно да проверят това. Не може коли с руски регистрационни номера да предвождат протестите. А Русия няма интерес от това България да прави стъпки напред към влизането си в Шенген”, каза той.

Според него премиерът губи от това, че не е взел бързо решение да поиска оставката на заместника си Валери Симеонов, след като той нарече майките на деца с увреждания „кресливи жени с уж болни деца”.

„За подобни думи трябва да се носи отговорност. Пример за демократична култура е да си подадеш оставката в подобна ситуация”, заяви Плевнелиев.

По думите му правителството "Борисов 3" е постигнало не малко – провело е успешно европредседателство, сключило е исторически договор за приятелство с Македония, а сега е на път да отвори вратите на страната ни към Еврозоната и Шенген, благодарение на позитивния доклад от ЕК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6102

5

Стърголета

15.11 2018 в 11:18

Ходи си гледай майчинсвото бе, или и за толкова не те бива? Тоз нали хамериканец щял да става, кво се петлае, като петел без глава още тука. Няма ли да ни освободи от светлата си личност най-сетне

10372

3

elbarbudo

15.11 2018 в 10:53

Да не би синоптичката да не му дава вече, че така обикаля и плещи глупости?

6145

2

kokoten

15.11 2018 в 10:39

....гнусна отрепка,как можахме да го изберем тоя...в мутренската държава е така....

12329

1

Шопа

15.11 2018 в 09:58

Абе тоя пак ли сам изпълзя, или вие го вадите, спрете вече.