Румен Гечев: Намаляването на субсидията на 1 лев е кризисен пиар заради червения картон от Брюксел

OFFNews
06 юни 2019 в 15:32 | 4225 |3

Намаляването на субсидията на 1 лв. е кризисен пиар заради червения картон от Брюксел, заяви по време на днешното заседание на парламентарната правна комисия депутатът от "БСП за България" Румен гечев.

„Няма две мнения, че при намаляването на субсидията на 1 лв. става дума за кризисен пиар. В събота ние имаме съвещание и ще излезем с официална позиция при първото четене в парламента", каза Гечев.

Той добави, че БСП отдавна предлага диференцирани данъци, намаляване на ДДС и повече стимули за повишаването на раждаемостта. По думите му това трябва да се коментира в парламента. Гечев заяви още, че представителите на БСП в бюджетната комисия няма да гласуват на това заседание, защото не желаят да участват в "цирковете, организирани от ГЕРБ".

"Не желаем да коментираме този кризисен ПР и опитите да се отклонява вниманието на обществото от съкрушителния доклад на ЕС от вчера. Ако четете внимателно доклада, ще разберете, че не можем да говорим за никакъв Шенген, никакъв банков съюз и никаква еврозона”, заяви Румен Гечев.

Народният представител добави, че БСП има конкретно предложение, което ще внесе и в пленарна зала. „Ние предлагаме oт 3 юни 2019 година - т.е. със задна дата, депозитите, натрупани от партиите, които не са похарчени, да се преведат в бюджета на България. Това е много логично предложение и се надявам колегите от ГЕРБ, които видимо се притесниха, да го осмислят и да сметнат колко пари трябва да се преведат в бюджета."

Препоръчани материали
Танзопен

Рейтинг : 1000

06.06 2019 в 17:11 3
+ 0
- 0
Важи ли и за непохарчените милиони по личните сметки?
Доктор Га

Рейтинг : -121

06.06 2019 в 17:02 2
+ 2
- 10
Тоя още ли е жив и цапа и бездруго оцапаната политическа среда в България, бе?
квазимодо

Рейтинг : 400

06.06 2019 в 16:11 1
+ 3
- 10
Е Гумен Речев надмина и себе си. Следващото предложение от редиците на бсп очаквам да е партиите да внасят по пет лева в бюджета на всеки гласувал за тях при всеки избор. Ура другари , на борба.