Румен Христов е новият председател на СДС

OFFNews 07 юли 2018 в 17:00 4467 2

Румен Христов е новият председател на СДС

За нов председател на СДС беше избран Румен Христов. Той получи 369 гласа срещу 322 за конкурента му Антон Койчев на 23-атата национална конференция на партията, съобщава БНР.

Христов заяви, че ще работи за обединение в партията. "Моето желание е за консолидаця. Няма да има разделение, защото в последните години оредяха много редиците на Съюза на демократичните сили и имаме нужда от съвместни действия, тоест ще работя с всички членове на СДС, без значение дали са гласували за мен, или не", каза Христов.

СДС си поставя за цел да се върне в голямата политика. Вече бившият лидер Бождира Лукарски сега е кандидат за заместник-председател на партията. Лукарски постави задача на приемника си да върне СДС в полето на голямата политика през консервативно-патриотичен съюз. Той се обяви срещу партньорство с "Демократична България", в който влизат ДСБ и "Да, България":

"Те самите се лутат и не могат да се определят дали са в лявото или в дясното".

Антон Койчев защити идеята на Лукарски. По думите му, днес СДС избира между живот и смърт, като смъртта ще дойде от обезличаващия съюз с партиите от "Демократична България":

"Тези, които ни предадоха и разцепиха. Не, не съм съгласен".

Според Румен Христов, сега основната цел трябва да е добро представяне на местните избори, защото:

"Местната власт е изключително важна. Чрез нея се овладява централната власт".

Той обеща на местните организации да получат право сами да решават с кого да се коалират. Така ще се определи и кои са подходящите за СДС партньори.

Теодор Петков, Емил Кабаиванов, Марияна Лазарова и Костадин Марков бяха избрани за зам.-председатели на СДС. Теодор Петков е получил гласовете на 368 делегати, Емил Кабаиванов на 348, Марияна Лазарова на 310, а Костадин Марков на 298. Кандидатите за зам.-председатели на СДС бяха 12. За поста се кандидатираха досегашния лидер на партията Божидар Лукарски и лидерът на столичната организация д-р Антон Койчев, който се кандидатира и за председател.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7447

2

MeduimShark

08.07 2018 в 02:43

Поне не изглежда у главата като капут или олигофрен, както предишните :)

5430

1

Stifen

07.07 2018 в 20:44

Нема що, от трън, та на глог, че е по-висок! тойзи другарче и за чеп за зеле не става, ама на седесето кой да му туриш - се тая
 
X

Да помогнем на украинските деца!